2016. november 17., csütörtök

Barátleves harcsából



Barátleves: potykából és csukából készült halleves, melyet úgy készítenek, hogy a nevezett halakat szálkáiktól megfosztják, forró vajba, petrezselyem-zöldje és paprika közé teszik, azután liszttel, sós lével és egy kevés tejföllel megabálják. Forrás: Pallas Nagylexikon
A Kis-Balaton környékén élő emberek egyik kedvelt levese, amit egyszerűen, a víz partján is el lehetett készíteni. Most egy friss, afrikai harcsa filéből készítettem el, de azt gondolom, hogy akár kecsegéből is elkészülhetne.

Elkészítési idő: 20-25 perc





25-30 dkg szarvasi afrikai harcsafilé
2-3 dl tejföl
1-2 evőkanálnyi rizsliszt vagy sima liszt
1 evőkanálnyi zsemlemorzsa
1-2 teáskanálnyi sertészsír
1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
1 csokor apróra vágott petrezselyem zöldje
só, tálaláshoz pirított kenyérkocka

1. A harcsát ledaráljuk, vagy éles késsel, apró kockákra vágjuk. A zsírt megolvasztjuk, a halhúst a zsemlemorzsával világosra pirítjuk. Sózzuk meg, keverjük bele a petrezselyem zöldjét, az ételízesítőt, és öntsük fel 1 liter forró vízzel.
2. Kevergetve forraljuk fel, és kis energián főzzük 10-12 percet. A tejfölt keverjük ki a rizsliszttel, pár kanál, forró levessel keverjük ki, (hő kiegyenlítés), majd sűrítsük be a levest. Kevergetve főzzük még pár percet. Tálaláskor adjunk hozzá pirított kenyérkockát.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A friss halat a Szarvas-Fish, biztosította, köszönjük!
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin