Hideg, nyálkás, őszi esték. Mire hazaérünk a munkából, már csak a
nyugalomra vágyunk, egy bögre, forró leves, egy puha takaró és egy kényelmes fotel.
Egy kis időt rászánva (a munka része ~6-7 perc), nagyon finom levest
készíthetünk „tasak” nélkül. Inkább egy fazékért nyúljunk, ne a polcokon
keressünk a tasakok között. Itt igazán érvényesül, „tudod, mit eszel”, és ez
nagyon fontos.
Elkészítési idő: 25-30 perc
ebben a verzióban, kellő gondoskodással, laktóz és glutén mentes
(pirítós nélkül)
4 szál sárgarépa kockákra vágva
2 dl kókusztej
1-2 evőkanálnyi rizsliszt
1 evőkanálnyi kacsazsír
3 teáskanálnyi csemege vagy csípős paprika krém
1 mokkáskanálnyi kurkuma, vagy curry fűszerkeverék
só
1. A felhevített zsíron megpirítjuk a répa kockákat, majd meghintjük a
kurkumával és a rizsliszttel. Felöntjük 1,5 liter hideg vízzel, sózzuk meg.
2. Felforraljuk, és kis lángon főzzük 12-15 percet. Keverjük bele a
paprika krémet és a kókusztejet, forraljuk össze. Egy merülő mixerrel
pürésítsük, kóstoljuk meg, ha kell, kevés rizsliszttel még sűríthetjük.
Tálaláskor adjunk hozzá pirítóst (vagy gluténmentes ropogtatni valót).
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
2 megjegyzés:
Ez nagyon jól hangzik. Mivel lehetne helyettsíteni a zsírt és a rizslisztet? Olaj és finomliszt vagy keményítő esetleg? Köszi a választ előre is!
Igen, olaj/vaj, liszt vagy keményítő, ki melyiket használja szívesebben.
Megjegyzés küldése