2016. november 8., kedd

Kókusztejes répa krémleves



Hideg, nyálkás, őszi esték. Mire hazaérünk a munkából, már csak a nyugalomra vágyunk, egy bögre, forró leves, egy puha takaró és egy kényelmes fotel. Egy kis időt rászánva (a munka része ~6-7 perc), nagyon finom levest készíthetünk „tasak” nélkül. Inkább egy fazékért nyúljunk, ne a polcokon keressünk a tasakok között. Itt igazán érvényesül, „tudod, mit eszel”, és ez nagyon fontos.

Elkészítési idő: 25-30 perc
ebben a verzióban, kellő gondoskodással, laktóz és glutén mentes (pirítós nélkül)



 4 szál sárgarépa kockákra vágva
2 dl kókusztej
1-2 evőkanálnyi rizsliszt
1 evőkanálnyi kacsazsír
3 teáskanálnyi csemege vagy csípős paprika krém
1 mokkáskanálnyi kurkuma, vagy curry fűszerkeverék





1. A felhevített zsíron megpirítjuk a répa kockákat, majd meghintjük a kurkumával és a rizsliszttel. Felöntjük 1,5 liter hideg vízzel, sózzuk meg.
2. Felforraljuk, és kis lángon főzzük 12-15 percet. Keverjük bele a paprika krémet és a kókusztejet, forraljuk össze. Egy merülő mixerrel pürésítsük, kóstoljuk meg, ha kell, kevés rizsliszttel még sűríthetjük. Tálaláskor adjunk hozzá pirítóst (vagy gluténmentes ropogtatni valót).

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

2 megjegyzés:

Roni írta...

Ez nagyon jól hangzik. Mivel lehetne helyettsíteni a zsírt és a rizslisztet? Olaj és finomliszt vagy keményítő esetleg? Köszi a választ előre is!

Max Gastro írta...

Igen, olaj/vaj, liszt vagy keményítő, ki melyiket használja szívesebben.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin