2017. október 12., csütörtök

10 év és a Gyömbéres teában pácolt tojás

10 évesek lettünk, csendben s halkan. Nem volt torta, nem volt tűzijáték, csak halk ünneplés. Sokat gondolkoztam, kell e számot vetni? Elmesélni, mit hozott, mit adott ez a 10 év? Fontos e a számadás, vagy menjünk tovább, csináljuk tovább a dolgunkat? Egy kicsi kis számvetés mellett döntöttem, hiszen nagyon sok mindent köszönhetek a blognak, és a kistestvérének, a TanuljMegSutni.hu-nak.  Sok barátot, ismerőst, kollégát, és ami a legfontosabb, mentort kaptam. Részese lehettem rendezvényeknek, kurzusoknak, bepillanthattam a konyhák zárt világába. Sok helyen jártam, sok mindent láttam, és büszke vagyok, hogy részese lehettem.  Aztán felgyorsultak az események, létrejött egy termék család, készülnek az óta is a saját termékek. Lettek kurzusok, aztán rendezvények, volt Hobbi Pék Találkozó, és a nagy büszkeség, az hogy idén átadhattam a Balaton Kávéja kitüntető címet.
Mit szeretne egy 10 éves? Folytatni, újra visszahozni, felfrissíteni és megtartani, azt, amit a szüleinktől, nagyszüleinktől és azok szüleitől kaptunk. Megmutatni a vidéki gasztronómiát, megkínálni a vendéget a nagyi tépkedős-tepertős pogácsájával, vagy éppen a Gyenesi Ficánkával (füstölt pisztrángos szendvics, pohárban, a 2016 Év Balatoni strandétele TOP6 résztvevője).
Kicsit pihentünk, tartalmas tavasz, nyár és ősz áll mögöttünk. Második évben lehettünk A Darnay pince, rendezvénypajta és piknikkert házigazdái, megmutatva a vendégeinknek a környék csodás borait, és konyhánk finomságait.

Visszatérve a pihenőről, induljon újra a móka!


Egy nagyon finom, egyszerű és különleges pácolt tojást. Aki szereti a főtt tojást, annak ajánlom. A gyömbér és a teafű csodálatosan megfűszerezi a tojást. Ad hozzá egy kis pluszt, amitől kedvet kapunk kipróbálni más teákkal is. Hidegtálak, partik izgalmas szereplője lehet, tessék kipróbálni.

Elkészítési idő: 15 perc, + a pihentetés

6-8 db közepes tojás
3-4 dkg friss gyömbér
2 evőkanál fekete teafű

2 evőkanálnyi só


1. Vágjuk össze a gyömbért durvára, engedjük fel 1,5-2 liter vízzel. Keverjük bele a teafüvet, a sót és főzzük 6-8 percig.
2. Főzzük a tojásokat 10 percig. Öntsük le róluk a forró vizet, engedjük fel hideg vízzel, hagyjuk 1-2 percet, majd öntsük le a hideg vizet is.
3. Kicsit ütögessük meg egy kanállal, hogy repedezzen be a héja, majd tegyük 3-3,5 órára a gyömbéres teába pácolódni.  
4. Szedjük ki a pácléből, tisztítsuk meg, és szeljük fel.

Tipp és trükk: fogyaszthatjuk szendvics feltétként, levesbetétként, vagy önmagában, zöldséggel.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin