Krémes ízletes kéksajt, az édes, de mégis fanyar barack, ami kívül már
puha, de belül érezhetjük a gyümölcs húsának roppanását. Még találunk kemény,
ízletes őszibarackot érdemes kipróbálni ezt az íz kombinációt. Nem kell nagyon
érett kéksajt, mert az nagyon domináns lenne, inkább keressünk valami
frissebbet.
Elkészítési idő: 10-15 perc,
2-3 őszibarack vagy nektarin
15-17 dkg kék sajt
4-5 dkg méz vagy cukor
2-3 teáskanálnyi vaj
6-8 szelet félbarna kenyér, bagett vagy mediterrán gyökér kenyér
tálaláshoz bazsalikom levél
1. Olvasszuk meg a vajat a mézzel vagy a cukorral. A barackokat vágjuk
félbe, vegyük ki a magját, és vágjuk 4-6 cikkre. Tegyük a vajas mézre, és kis
lángon, süssük oldalanként 2-3 percig.
2. Kenjük meg a kenyereket a kéksajttal, arra helyezzük a barack
gerezdeket, csorgassunk rá a vajas-mézes levéből. Tépjünk pár friss
bazsalikomlevelet, azzal tálaljuk.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése