2017. október 15., vasárnap

Őszibarackos-kéksajtos crostini /pirítós

Krémes ízletes kéksajt, az édes, de mégis fanyar barack, ami kívül már puha, de belül érezhetjük a gyümölcs húsának roppanását. Még találunk kemény, ízletes őszibarackot érdemes kipróbálni ezt az íz kombinációt. Nem kell nagyon érett kéksajt, mert az nagyon domináns lenne, inkább keressünk valami frissebbet.


Elkészítési idő: 10-15 perc,

2-3 őszibarack vagy nektarin
15-17 dkg kék sajt
4-5 dkg méz vagy cukor
2-3 teáskanálnyi vaj
6-8 szelet félbarna kenyér, bagett vagy mediterrán gyökér kenyér
tálaláshoz bazsalikom levél




1. Olvasszuk meg a vajat a mézzel vagy a cukorral. A barackokat vágjuk félbe, vegyük ki a magját, és vágjuk 4-6 cikkre. Tegyük a vajas mézre, és kis lángon, süssük oldalanként 2-3 percig.
2. Kenjük meg a kenyereket a kéksajttal, arra helyezzük a barack gerezdeket, csorgassunk rá a vajas-mézes levéből. Tépjünk pár friss bazsalikomlevelet, azzal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin