10 évesek lettünk, csendben s halkan. Nem volt torta, nem volt tűzijáték,
csak halk ünneplés. Sokat gondolkoztam, kell e számot vetni? Elmesélni, mit
hozott, mit adott ez a 10 év? Fontos e a számadás, vagy menjünk tovább,
csináljuk tovább a dolgunkat? Egy kicsi kis számvetés mellett döntöttem, hiszen
nagyon sok mindent köszönhetek a blognak, és a kistestvérének, a TanuljMegSutni.hu-nak. Sok barátot, ismerőst, kollégát, és ami a
legfontosabb, mentort kaptam. Részese lehettem rendezvényeknek, kurzusoknak,
bepillanthattam a konyhák zárt világába. Sok helyen jártam, sok mindent láttam,
és büszke vagyok, hogy részese lehettem. Aztán felgyorsultak az események, létrejött
egy termék család, készülnek az óta is a saját termékek. Lettek kurzusok, aztán
rendezvények, volt Hobbi Pék Találkozó, és a nagy büszkeség, az hogy idén
átadhattam a Balaton Kávéja kitüntető címet.
Mit szeretne egy 10 éves? Folytatni, újra visszahozni, felfrissíteni és
megtartani, azt, amit a szüleinktől, nagyszüleinktől és azok szüleitől kaptunk.
Megmutatni a vidéki gasztronómiát, megkínálni a vendéget a nagyi
tépkedős-tepertős pogácsájával, vagy éppen a Gyenesi Ficánkával (füstölt
pisztrángos szendvics, pohárban, a 2016 Év
Balatoni strandétele TOP6 résztvevője).
Kicsit pihentünk, tartalmas tavasz, nyár és ősz áll mögöttünk. Második
évben lehettünk A
Darnay pince, rendezvénypajta és piknikkert házigazdái, megmutatva a
vendégeinknek a környék csodás borait, és konyhánk finomságait.
Visszatérve a pihenőről, induljon újra a móka!
Egy nagyon finom, egyszerű és különleges pácolt tojást. Aki szereti a
főtt tojást, annak ajánlom. A gyömbér és a teafű csodálatosan megfűszerezi a
tojást. Ad hozzá egy kis pluszt, amitől kedvet kapunk kipróbálni más teákkal
is. Hidegtálak, partik izgalmas szereplője lehet, tessék kipróbálni.
Elkészítési idő: 15 perc, + a pihentetés
6-8 db közepes tojás
3-4 dkg friss gyömbér
2 evőkanál fekete teafű
2 evőkanálnyi só
1. Vágjuk össze a gyömbért durvára, engedjük fel 1,5-2 liter vízzel.
Keverjük bele a teafüvet, a sót és főzzük 6-8 percig.
2. Főzzük a tojásokat 10 percig. Öntsük le róluk a forró vizet,
engedjük fel hideg vízzel, hagyjuk 1-2 percet, majd öntsük le a hideg vizet is.
3. Kicsit ütögessük meg egy kanállal, hogy repedezzen be a héja, majd
tegyük 3-3,5 órára a gyömbéres teába pácolódni.
4. Szedjük ki a pácléből, tisztítsuk meg, és szeljük fel.
Tipp és trükk: fogyaszthatjuk szendvics feltétként, levesbetétként, vagy
önmagában, zöldséggel.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése