2017. október 23., hétfő

Kapros- füstölt halas szendvicskrém

Nagyon szeretjük a füstölt halakat. Akár egy frissen füstölt lazac vagy egy pácolt pisztrángos szendvics, a Gyenesi Ficánka (füstölt pisztrángos szendvics, pohárban, a 2016 Év Balatoni strandétele TOP6 résztvevője).Sokszor szerepelt a füstölt hal A Darnay pince borvacsoráin, rendezvényein, sőt a két számunkra nagyon különleges esküvő menüjében is ott volt. Nem bántóan hal íze van, inkább olyan kicsit figyelem felhívó, hogy mit is lehet agy jó füstölt halból készíteni. Évek óta népszerű téma, hogy kevés halat eszünk, itt az ideje, hogy ezen a fronton is erősítsünk Együnk halat!



Elkészítési idő: 10-15 perc, + a pihentetés

25-30 dkg füstölt pisztrángfilé
20-25 dkg krémsajt
1 kisebb piros paprika (kápia, kaliforniai) kis kockákra vágva
2 evőkanál tejföl
2 evőkanálnyi majonéz
2 teáskanálnyi mustár
2 teáskanálnyi aprított kapor zöldje
pár csepp citromlé, őrölt bors, tálaláshoz apróra vágott metélőhagyma




1. Keverjük ki a krémsajtot a tejföllel, a mustárral, a majonézzel. Csepegtessünk pár csepp citromlét a halfilére, hintsük meg őrölt borssal, és törjük össze villával.
2. Keverjük bele a kaporral és a paprika darabokkal együtt a tejfölös krémsajtba. Ha száraz lenne, kevés tejföllel lazíthatjuk még. Lefedve legalább 2 órára tegyük hideg helyre, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp és trükk: fogyaszthatjuk szendvics feltétként, mártogatósként (akkor érdemesebb hígabbra készíteni), vagy önmagában, zöldséggel, tortillával.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin