Ismét kalandozás a mentes, könnyedebb világba. Ez is rendezvényre,
vendégeknek készült, és fel is került a táblás ajánlatok közé. Azt mondták a
húsmentes étkezést folytató vendégeim, hogy általában grillezett zöldséget (nem
tudom, miért hívnak egy olajozott rostlapon/serpenyőben meggyalázott zöldséget
grillezettnek, ahol mondjuk előtte egy termetes marha steak készült), vagy
párolt zöldséget tudnak enni. Opció lehet még a saláta is. A húsmentes étkezés
okai lehetnek egészségügyi, vallási, vagy a leggyakoribb a fejbenvanabaj. De
tudni kell kezelni, és tudjuk, legjobb vendég a hálás vendég. Tehát akkor a
karfiol steak.
Elkészítési idő: 30-35 perc
2 fej karfiol
1 mokkáskanálnyi chili paprika (elhagyható)
1-2 teáskanál szójaszósz
2 evőkanál olaj
só, bors, petrezselyem zöldje
Hamis aioli mártás
3-4 evőkanál növényi olaj (napraforgó, repce, kukorica)
2-3 evőkanál joghurt
1-2 főtt tojás
só, bors
1.Melegítsük elő a sütőt 125-130 fokra. Vágjuk fel a karfiolokat ujjnyi
szeletekre, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon, közepes energián, pirítsuk meg a
nagyobb karfiol szeleteket, oldalanként 2-3 perc alatt. Tegyük, mellé a kisebb
darabokat forgassuk meg az olajban, majd tegyük be a sütőbe 10-12 percre.
2. A mártáshoz a főtt tojássárgáját törjük össze, keverjük el a
joghurttal, sózzuk és borsozzuk, majd lassan csorgatva az olajat, keverjük
krémesre.
3. Vegyük ki a serpenyőt a sütőből, a szójaszósszal és a paprikával
forgassuk össze a karfiolt, pirítsuk még pár percet és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése