2019. május 5., vasárnap

Karfiol steak, hamis aioli mártással


Ismét kalandozás a mentes, könnyedebb világba. Ez is rendezvényre, vendégeknek készült, és fel is került a táblás ajánlatok közé. Azt mondták a húsmentes étkezést folytató vendégeim, hogy általában grillezett zöldséget (nem tudom, miért hívnak egy olajozott rostlapon/serpenyőben meggyalázott zöldséget grillezettnek, ahol mondjuk előtte egy termetes marha steak készült), vagy párolt zöldséget tudnak enni. Opció lehet még a saláta is. A húsmentes étkezés okai lehetnek egészségügyi, vallási, vagy a leggyakoribb a fejbenvanabaj. De tudni kell kezelni, és tudjuk, legjobb vendég a hálás vendég. Tehát akkor a karfiol steak.



Elkészítési idő: 30-35 perc

2 fej karfiol
1 mokkáskanálnyi chili paprika (elhagyható)
1-2 teáskanál szójaszósz
2 evőkanál olaj
só, bors, petrezselyem zöldje

Hamis aioli mártás

3-4 evőkanál növényi olaj (napraforgó, repce, kukorica)
2-3 evőkanál joghurt
1-2 főtt tojás
só, bors



1.Melegítsük elő a sütőt 125-130 fokra. Vágjuk fel a karfiolokat ujjnyi szeletekre, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon, közepes energián, pirítsuk meg a nagyobb karfiol szeleteket, oldalanként 2-3 perc alatt. Tegyük, mellé a kisebb darabokat forgassuk meg az olajban, majd tegyük be a sütőbe 10-12 percre.
2. A mártáshoz a főtt tojássárgáját törjük össze, keverjük el a joghurttal, sózzuk és borsozzuk, majd lassan csorgatva az olajat, keverjük krémesre.
3. Vegyük ki a serpenyőt a sütőből, a szójaszósszal és a paprikával forgassuk össze a karfiolt, pirítsuk még pár percet és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin