Még van a régi burgonyából, így ismét itt egy leves. Ez ismét egy
húsmentes, könnyű zöldség leves. Azt gondolom, változatosan is lehet leveseket
készíteni, ne csak a húsleves, gulyás és
társaiban gondolkozzunk.
Elkészítési idő: 30-35 perc
50-60 dkg édes csemegekukorica (mirelit)
1 l zöldség alaplé (készülhet kockából is)
4 dl tejszín
3-4 kisebb burgonya, hámozva
1 kisebb piros paprika (chili, kápia, kaliforniai)
1 kisebb fehér hagyma
1-2 evőkanál liszt vagy rizsliszt
2 evőkanál olaj
só, bors, petrezselyem zöldje
1.Forrázzuk le a kukoricát, a hagymát, a paprikát és a burgonyát vágjuk
kis kockákra. Kis energián, kevergetve pároljuk üvegesre a hagymát, sózzuk és
borsozzuk. Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a leszűrt kukoricát, a
paprikát, és kevergetve pirítsuk.
2. Hintsük meg a liszttel és pár perc pirítás után öntsük fel a zöldség
lével. Ízesítsük tetszés szerint a petrezselyem zöldjével, és főzzük 20-25
percet. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, és pár percet főzzük.
Tálaláskor hintsük meg aprított petrezselyem zöldjével.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése