Vadas mártás, kicsit átdolgozva, könnyítve. Egy rendezvény kapcsán jött
az ötlet, készítsünk ilyet. Ha sült kolbász karikákkal kínáljuk és
kenyérpudinggal, akkor ő a Gyenesi Vadóc. Borvacsorákon sokszor kerül az
asztalra, jól illik hozzá egy könnyű, gyümölcsös fehérbor.
Elkészítési idő: 25-30 perc,
40-50 dkg barna csiperke, darabolva
3-4 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
2 dl tejszín
1-2 evőkanál rizsliszt
1 kis fej fehér hagyma
1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
olaj,vaj, só, mustár
1. Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér
hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockákra vágott répát, a
fehérrépát és az ételízesítőt, pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel 1 dl
vízzel, és főzzük 10-12 percet. Hintsük meg a rizsliszttel, ízesítsük
mustárral, öntsük fel a tejszínnel és egy bot mixerrel pürésítsük össze.
Kóstoljuk meg, ha kell ízét és állagát korrigáljuk, és főzzük pár percet.
2. A gombát vágjuk nagyobb darabokra, vaj és olaj keverékén 6-8 perc
alatt, süssük szép pirosra. Tálaláskor a kifőtt nudlira vagy galuskára
halmozzuk a mártást, rá a sült gombát és szórjuk meg vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése