Még azért hűvösek az esték, néha jól esik egy tányér forró étel. A
krémes polenta, a sült zöldség együtt nagyon jó páros, és ha a sonka is
csatlakozik, egy tartalmas étel készülhet.
Elkészítési idő: 25-30 perc,+ a pihentetés
3,5-4 dl zöldség alap lé
2,5-3 dl zsíros tej (min. 2,8%-s)
15 dkg kukoricaliszt
2-3 evőkanál tejföl
diónyi vaj, só, olívaolaj a tálaláshoz
Sült zöldség:
20-25 dkg barna csiperke, darabolva
10 dkg füstölt sonka csíkokra vágva
1 újhagyma, karikára vágva
kevés olaj/zsír a sütéshez, csipet só
1. A zsiradékon a hagymát, kevés sóval meghintve, kis energián pároljuk
üvegesre. Adjuk hozzá a darabolt gombát, a sonkát és süssük meg 10-12 perc
alatt.
2. Melegítsük meg a zöldséglevest a tejjel, pici sót, tegyük bele a
vajat, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a kukoricalisztet. Kevergetve
főzzük 5-6 percet, míg a polenta besűrűsödik. Zárjuk el az energiát, és
keverjük hozzá a tejfölt. Hagyjuk pár percet pihenni. Merjük tálkákba, a
tetejére halmozzunk a sült gombás raguból, és kevés olívaolajjal csurgassuk
meg.
Tipp és trükk: zöldség alap levet készíthetünk szárított ételízesítőből
is. Válasszunk sómentes keveréket, és főzzük forrásban lévő vízben 15-20
percet, majd szűrjük le.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
1 megjegyzés:
Mulțumesc :)
Megjegyzés küldése