Kalandozás a mentes világba, egy kényszer szülte recept. Egy nagyobb
társaság jelentkezett be borkóstolóra, és azt kérték, hogy a társaság hölgy
tagjai valami könnyűt ennének. Gondoltam, törjünk ki egy kicsit a
párolt/grillezett zöldségek témájából.
Elkészítési idő: 25-30 perc,
8 szál sárgarépa
1 kisebb lilahagyma
1 citrom leve
1-2 evőkanál barnacukor
2 teáskanál szójaszósz
2 teáskanálnyi almaecet vagy vörösborecet
1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
olaj, só, majonéz, hot-dog kifli (vagy valami alternatív tészta)
1. Melegítsünk kevés vizet egy serpenyőben, tegyük bele az
ételízesítőt, sózzuk meg, tegyük bele a meghámozott répákat. Főzzük 5-8 percet,
míg a külseje puha, de belül még kicsit kemény. Zárjuk el az energiát, és
szedjük ki a répákat egy tányérra, és hagyjuk langyosra hűlni.
2. A lilahagymát vágjuk apróra, finoman sózzuk meg és keverjük össze a
citromlével. Tegyük félre, hogy a citrom átjárja a hagymát.
3. Melegítsük meg az ecetet a szójaszósszal, egy-két kanálnyi vízzel és
a cukorral. Tegyük bele a répát és finoman forgatva, pirítsuk meg. Tálaláskor a
répákat tegyük a kiflibe, tegyünk rá a lilahagymából, majonézt és szórjuk meg
vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése