Érett, de még kemény mangó, barack, saláta és rántott sajt? Nem, nincs
képzavar, minden rendben van, J
érdemes kipróbálni ezt az íz kombinációt. Friss, tavaszias étel, és aki szereti
a feta sajtot (ahogy a tehéntejből készült verzióját hívják, a krémfehért),
annak mindenképpen ajánlom.
Elkészítési idő: 25-30 perc,
40 dkg feta sajt
2 tojás
5-6 evőkanál, apróra tört kukoricapehely
4 evőkanál tej
4 evőkanál liszt
20-30 dkg paradicsom
1 fej jégsaláta
1-2 kisebb tv paprika
1 kisebb piros kaliforniai paprika
1 kisebb uborka
1 mangó
2 db keményebb őszibarack
só, olívaolaj, vörösborecet
1. Melegítsünk elő a sütőt 180 fokra. A feta sajtot vágjuk 6-8 hasábra.
Mártsuk bele a sajtot lisztbe, a tejjel kikevert tojásba, majd hempergessük meg
a kukoricapehelyben. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és süssük meg 8-10
perc alatt.
2. Vágjuk csíkokra a jégsalátát, a paradicsomot, az uborkát és a
paprikát. A mangó és a barackok magját vegyük ki, vágjuk darabokra. Keverjük
össze, öntsünk rá kevés ecetet és olajat, forgassuk össze. Tálaláskor tegyük
mellé a sajtot.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése