Szeretem az egy edényes, serpenyős ételeket. Semmi túlzás, elkészült,
és abban az edényben mehet is az asztalra. Van benne tartalom, energia, és egy
baráti összejövetel része lehet.
Elkészítési idő: 30-35 perc,
30-35 dkg burgonya, kis kockákra vágva
30-35 dkg édesburgonya, kis kockákra vágva
15-20 dkg füstölt sonka csíkokra vágva,
4 db tojás
1-2 újhagyma vagy póréhagyma
1 kis fej fehér hagyma
1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
olaj, só,
1. Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér
hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockákra vágott burgonyát,
édesburgonyát, az újhagymát és az ételízesítőt, pirítsuk le, sózzuk, majd
öntsük fel 1 dl vízzel, és pároljuk 8-10 percet.
2. Adjuk hozzá a sonka csíkokat, és pároljuk még 5, percet. Üssük fel a
tojásokat, öntsük bele a serpenyőbe, és süssük még 5 percet. Tálaláskor szórjuk
meg vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése