Tudom, hogy nem a tradicionális olasz konyha receptje, hanem inkább az
elfajzott európai/amerikai olasz konyha imádat egyik kis darabkája. Mégis egy
könnyen elkészíthető, leves a dolgos hétköznapokra.
Elkészítési idő: 25-30 perc,
1,2-1,5 l zöldség alaplé (kockából is készülhet)
25-30 dkg tortellini (szárított vagy konyhakész)
2-3 dl sűrített paradicsom
20-25 dkg paradicsom
20-25 dkg koktél paradicsom
1 kis fej fehér hagyma
1-2 újhagyma
olaj, só,
1. Melegítsünk kevés olajat egy edényben, az apróra vágott fehér
hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockára vágott paradicsomot,
pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel a sűrített paradicsommal, és főzzük pár
percet. Adjuk hozzá az alaplevet és főzzük 5 percet.
2. Adjuk hozzá a tortellinit, főzzük pár percet (ha szárított, akkor
6-8 percet). Tálaláskor szórjuk meg újhagymával és tegyünk pár szelet friss
paradicsomot a tányérba.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése