2019. február 27., szerda

Taco saláta üvegben


Jön a tavasz, és mi nagyon várjuk. Már hiányoznak a zöldségek, a ropogóság, és az hogy tényleg érezzük azt, hogy lassan kicsit melegebb lesz, ki lehet ülni, grillezni egy kolbászt és hozzá salátát. Most még a benti készítés marad, de ezt a salátát mindenképpen meg szeretném mutatni. Tex-mex rajongók figyelem, ezt akár ebédre is vihetjük az irodába.



Elkészítési idő: 35-40 perc, 4 db 7,5 dl-s üveghez

40-50 dkg darált marhahús
2 doboz mexikói babos-kukorica konzerv
1 doboz csemegekukorica
2-3 dl sűrített paradicsom
20-25 dkg koktél paradicsom
1 kis fej fehér hagyma
2-3 kisebb chili paprika, vagy kápia paprika
1 fej jégsaláta
1-2 evőkanálnyi paprikakrém
1-2 újhagyma
olaj, só, kukorica tortilla chips



1. Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a darált húst, pirítsuk le, majd öntsük fel a paradicsommal, és főzzük 12-15 percet. Adjuk hozzá a babos kukorica konzervet, a paprika krémet és főzzük 5-8 percet. Tegyük félre, és hagyjuk kicsit hűlni.
2. Vágjuk kisebb csíkokra a jégsalátát, tegyük az üvegek aljába, erre tegyük a ragut rétegezve. Következik a lecsepegtetett kukorica, majd a kockára vágott paradicsom, a karikákra vágott újhagyma.
3. A chili paprikát magozzuk ki (vagy használjunk csemege piros paprikát), vágjuk kockákra, azt tegyük felülre, majd tálalás előtt pedig a tortillát.  

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin