2019. február 5., kedd

Színes harcsaragu


Halas, zöldséges, színes, könnyű és ízletes. Nem szeretném túlmisztifikálni, de ez tényleg egy nagy kedvenc lett. Azt gondolom, ezzel az étellel, tényleg ki lehet lépni a halászlé, a hekk és a rántott ponty háromszögből. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, és ha egy tömör húsú hallal készítjük, szépen egyben marad, haraphatóan a hús.



Elkészítési idő: 35-40 perc

1 kg (afrikai) harcsafilé
35-40 dkg zöldségkeverék (lehet mirelit is)
1 kisebb fej fehér hagyma
1-2 evőkanálnyi rizsliszt vagy simaliszt
1-2 mokkáskanálnyi sómentes fűszerkeverék
só, zsír/olaj



1. A halat mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk csíkokra és vékonyan sózzuk meg. Kevés zsírt hevítsünk egy edényben, pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, pirítsuk 3-4 percet, hintsük meg a fűszerkeverékkel és a liszttel, azzal is pirítsuk pár pillanatot, majd öntsük fel 3-4 dl vízzel.
2. Főzzük 10-12 percet, majd darabonként engedjük bele a halfilét. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel korrigálhatjuk. Ne keverjük, csak rázzuk, és 4-5 perc múlva elzárhatjuk az energiát. Hagyjuk pár percet pihenni, és utána tálaljuk galuskával.

Tipp és trükk: készíthetjük pontyfiléből és kemény húsú tengeri halból is. Illik hozzá a tarhonya is, vagy a párolt rizs.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin