Halas, zöldséges, színes, könnyű és ízletes. Nem szeretném
túlmisztifikálni, de ez tényleg egy nagy kedvenc lett. Azt gondolom, ezzel az
étellel, tényleg ki lehet lépni a halászlé, a hekk és a rántott ponty háromszögből.
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, és ha egy tömör húsú hallal készítjük, szépen
egyben marad, haraphatóan a hús.
Elkészítési idő: 35-40 perc
1 kg (afrikai) harcsafilé
35-40 dkg zöldségkeverék (lehet mirelit is)
1 kisebb fej fehér hagyma
1-2 evőkanálnyi rizsliszt vagy simaliszt
1-2 mokkáskanálnyi sómentes fűszerkeverék
só, zsír/olaj
1. A halat mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk csíkokra és vékonyan
sózzuk meg. Kevés zsírt hevítsünk egy edényben, pároljuk üvegesre a hagymát.
Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, pirítsuk 3-4 percet, hintsük meg a
fűszerkeverékkel és a liszttel, azzal is pirítsuk pár pillanatot, majd öntsük
fel 3-4 dl vízzel.
2. Főzzük 10-12 percet, majd darabonként engedjük bele a halfilét. Ha
túl sűrű lenne, kevés vízzel korrigálhatjuk. Ne keverjük, csak rázzuk, és 4-5
perc múlva elzárhatjuk az energiát. Hagyjuk pár percet pihenni, és utána
tálaljuk galuskával.
Tipp és trükk: készíthetjük pontyfiléből és kemény húsú tengeri halból
is. Illik hozzá a tarhonya is, vagy a párolt rizs.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése