2019. február 15., péntek

Burrito koszorú


Töltött tortilla, kicsit másképpen. Nagyon szeretjük a tortillát, legyen töltve bármivel. Ez most egy szárazabb töltelék, nem annyira szaftos, de ha tálaláskor megöntözzük egy kis tejföllel, akkor pompás lesz a végeredmény.



Elkészítési idő: 50-55 perc,

40-50 dkg darált marhahús
2 doboz mexikói babos-kukorica konzerv
40 dkg reszelt sajt
6 db tortilla (25 cm-s)
2-3 dl sűrített paradicsom
1-2 kisebb tv paprika, kockázva
1 kis fej fehér hagyma
olaj, só, tejföl

Sült zöldség:
45-50 dkg zöldség, kockákra vágva (lehet mirelit is)
1 újhagyma, karikára vágva
kevés olaj/zsír a sütéshez, csipet só



1. Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a darált húst, pirítsuk le, majd öntsük fel a paradicsommal, és főzzük 12-15 percet. Adjuk hozzá a babos kukorica konzervet, a paprikát és főzzük 5-8 percet. Tegyük félre, és hagyjuk kicsit hűlni.
2. A zsiradékon a hagymát, kevés sóval meghintve, kis energián pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a darabolt zöldséget, öntsük fel kevés vízzel és süssük meg 10-12 perc alatt. Tegyük félre pihenni.
3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy sütőedényt olajjal. Tegyünk egy tortillát az edénybe, igazítsuk bele, és kanalazzuk bele a húsos ragu felét. Tegyünk rá egy újabb tészta korongot, arra a sajt felét, majd újabb tortilla, arra pedig a zöldséges ragut. Újabb tészta, rá a maradék hús, tortilla és a maradék sajt, majd zárjuk le egy tésztalappal.
4. Tegyük a forró sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép ropogósra. Ha megsült, hagyjuk pár percet pihenni, majd borítsuk ki a formából. Vágjuk szeletekre, és tálaláskor locsoljuk meg tejföllel.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin