Töltött tortilla, kicsit másképpen. Nagyon szeretjük a tortillát,
legyen töltve bármivel. Ez most egy szárazabb töltelék, nem annyira szaftos, de
ha tálaláskor megöntözzük egy kis tejföllel, akkor pompás lesz a végeredmény.
Elkészítési idő: 50-55 perc,
40-50 dkg darált marhahús
2 doboz mexikói babos-kukorica konzerv
40 dkg reszelt sajt
6 db tortilla (25 cm-s)
2-3 dl sűrített paradicsom
1-2 kisebb tv paprika, kockázva
1 kis fej fehér hagyma
olaj, só, tejföl
Sült zöldség:
45-50 dkg zöldség, kockákra vágva (lehet mirelit is)
1 újhagyma, karikára vágva
kevés olaj/zsír a sütéshez, csipet só
1. Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér
hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a darált húst, pirítsuk le,
majd öntsük fel a paradicsommal, és főzzük 12-15 percet. Adjuk hozzá a babos
kukorica konzervet, a paprikát és főzzük 5-8 percet. Tegyük félre, és hagyjuk
kicsit hűlni.
2. A zsiradékon a hagymát, kevés sóval meghintve, kis energián pároljuk
üvegesre. Adjuk hozzá a darabolt zöldséget, öntsük fel kevés vízzel és süssük
meg 10-12 perc alatt. Tegyük félre pihenni.
3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy sütőedényt olajjal.
Tegyünk egy tortillát az edénybe, igazítsuk bele, és kanalazzuk bele a húsos
ragu felét. Tegyünk rá egy újabb tészta korongot, arra a sajt felét, majd újabb
tortilla, arra pedig a zöldséges ragut. Újabb tészta, rá a maradék hús,
tortilla és a maradék sajt, majd zárjuk le egy tésztalappal.
4. Tegyük a forró sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép ropogósra. Ha
megsült, hagyjuk pár percet pihenni, majd borítsuk ki a formából. Vágjuk szeletekre,
és tálaláskor locsoljuk meg tejföllel.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése