Remek vacsora vagy egy gyors ebéd? Bármelyik lehet. Tetszés szerint variálhatóak
az alapanyagok, és tényleg gyorsan készen van. Én jobban szeretem csirkecomb
vagy pulykacomb filéből. A tejszín helyett felönthetjük kókusztejjel vagy más
növényi „tejföllel”.
Elkészítési idő: 20-25 perc,
60 dkg csirkemell filé, vagy csirkecomb filé, ujjnyi csíkokra vágva
40-50 dkg barna csiperke, darabolva
10 dkg füstölt sonka csíkokra vágva,
4 dl tejszín
1-2 újhagyma vagy póréhagyma
1 kis fej fehér hagyma
1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
olaj, só,
1. Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér
hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockákra vágott
csirkehúst, az újhagymát és az ételízesítőt, pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük
fel 1 dl vízzel, és főzzük 5-8 percet.
2. Adjuk hozzá a sonka csíkokat, a gombát és főzzük még 5, percet. Öntsük
fel tejszínnel, keverjük össze, és főzzük még 5-8 percet. Tálaláskor szórjuk
meg vágott petrezselyemmel. Jól illik hozzá a bagett, vagy zöldsaláta.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése