Vannak ételek, amit a kényszer vagy éppen egy csapat éhes, de nem
húsevő csapat miatt születik. Így volt ez a nyáron is, mikor bejelentkezett egy
csapat hölgy, hogy boroznának, de mellé valami könnyűt ennének. Összeállítottuk
ezt a friss, zöldséges fogást, és nagy tetszést arattunk vele.
Elkészítési idő: 15-20 perc
2 tv paprika
1-2 kápia paprika
2-3 db kemény húsú paradicsom
1 kis fej lilahagyma
1 fej jégsaláta
2-3 szál újhagyma, vagy egy póréhagyma
2-3 evőkanálnyi morzsolt kukorica (konzerv)
só, vörösborecet, olívaolaj,
majonéz, citrom(lé)
1. Vágjuk apróra a lilahagymát, sózzuk meg, és csavarjunk rá egy kevés
citromlét. Keverjük össze és tegyük félre.
2. Vágjuk fel a paprikákat, a paradicsomokat, és a hagymákat kis
kockákra. Szedjük le a jégsaláta külső leveleit, ez lesz a Taco kehely, amibe a
zöldséget kanalazzuk. Azokat a leveleket, amik nem kellenek, vágjuk fel kis
csíkokra.
3. Az aprított zöldséget tegyük egy tálba, kevés sóval hintsük meg,
majd locsoljuk meg 2 teáskanálnyi vörösborecettel és 6 teáskanálnyi
olívaolajjal. Keverjük össze, majd halmozzuk a saláta kelyhekbe.
4. Majonézzel csíkozzuk meg vékonyan a tetejét, és a citromos hagymából
is tegyünk rá (a hagyma leve nem kell).
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése