2019. január 29., kedd

Paradicsomos curry hallal (harcsafilé)


Egy kis indiai vonal, de most hallal, és paradicsommal. A curry szerintem az egyik legizgalmasabb ételek egyike. Ezernyi variáció, a különböző ízesítőktől pedig annak a sokszorosa. Azt hiszem, az ilyen ételek az egyszerűségükkel biztosan helyet találnak egy mai modern háztartásban. Könnyen elkészíthető étel, akár egy másnapi munkahelyi ebédhez előző este elkészíthető.



Elkészítési idő: 30-35 perc

1 kg (afrikai) harcsafilé
3-4 kemény húsú paradicsom
2-3 dl kókusztej
1 kisebb fej fehér hagyma
1-2 mokkáskanálnyi curry fűszerkeverék
só,színes bors, zsír/olaj



1. A halat mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk csíkokra és vékonyan sózzuk meg. Kevés zsírt hevítsünk egy edényben, pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a kockázott paradicsomot, pirítsuk 2 percet, hintsük meg a fűszerkeverékkel, azzal is pirítsuk, majd öntsük fel 2-3 dl vízzel.
2. Főzzük 5-6 percet, majd öntsük fel a kókusztejjel. Pár perc főzés után darabonként engedjük bele a halfilét. Ne keverjük, csak rázzuk, és 4-5 perc múlva elzárhatjuk az energiát. Hagyjuk pár percet pihenni, és utána tálaljuk.

Tipp és trükk: készíthetjük pontyfiléből és kemény húsú tengeri halból is. Adhatunk hozzá bulgurt vagy kuszkuszt, de izgalmas lepénykenyérrel mártogatni is.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin