Tócsi, tócsni vagy éppen lapcsánka, ahogy az adott tájegységen nevezik.
Tartalmas köret, de feltűnt már a fesztiválokon is, különböző feltétekkel, vagy,
ahogy mi nagyon szeretjük megtöltve két szép szelet karajjal, és jó sok
tejföllel. Nos, ennek a kicsit egyszerűbb változata, most mint szendvicsalap.
Elkészítési idő: 40-45 perc
40 dkg nyers burgonya, tisztítva
10-15 dkg édesburgonya, tisztítva
5-6 evőkanálnyi finomliszt
3-4 evőkanálnyi tejföl
2 tojás
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsír vagy olaj
só, petrezselyem zöldje
Szendvics töltelék:
majonéz, füstölt sonka csíkok, aprított salátalevél, paprika, szeletelt
sajt,
1. A fokhagymát zúzzuk össze, keverjük el kevés sóval és a tojással verjük
habosra. A tejfölbe keverjük bele a tojást és aprított petrezselyem zöldjét. A
tisztított burgonyát és édesburgonyát reszeljük bele a tejfölbe. Adjunk hozzá
annyi lisztet, hogy galuska tészta állagú legyen.
2. Egy serpenyőbe hevítsünk kevés zsiradékot, tegyünk a burgonyából kis
halmokat. Kis energián süssük ropogósra, majd tegyük porcelán tányérra, hogy
kihűljön. Kenjük meg a tócsit majonézzel (ízesíthetjük, színesíthetjük pár
teáskanálnyi, csemege paprikakrémmel), arra halmozzunk salátalevelet, sonkát,
paprikát, sajtot, majd fedjük be egy másik szelet tócsival.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése