Amikor a köretből főszereplő lesz. A nyugat-Dunántúli ételkészítés
egyik fontos alapanyaga, sajnos mellőzött, pedig sok értékes elemet tartalmaz. A
töltött káposzta töltelékében nagyon jól helyettesíti a rizst például, de ezen kívül
is számos ételben szerepel. Például ebben az egyszerű, egytál ételben. Fontos
tudni, hogy a főzési idő sokban függ a gerslitől, ezért mindig kóstoljuk meg,
hogy teljesen megfőtt e.
Elkészítési idő: 25-30 perc
35-40 dkg gersli (árpagyöngy)
20-25 dkg vörös babkonzerv (1 doboz) lecsepegtetve
10-15 dkg füstölt kolbász
1 kis fej hagyma
só, bors, kevés olaj vagy zsír a főzéshez
1. A zsiradékon pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát és a
karikákra vágott kolbászt. Pirítsuk pár percet, majd adjuk hozzá a gerslit, és
a babot, sózzuk, borsozzuk.
2. Keverjük össze, majd öntsük fel 1 liter hideg vízzel, forraljuk fel,
és lefedve főzzük 15-20 percet, míg a gersli megpuhul, és felissza az összes
levet.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése