Ismét egy könnyű, egyszerű krémleves a dolgos hétköznapokra. Nem kell
hozzá nagy előkészület, és tényleg pikk-pakk megvan. Egy kis csilivel felturbózhatjuk, ha szeretjük a pikáns ízeket.
Elkészítési idő: 20-25 perc
50-55 dkg vörös babkonzerv (2 doboz) lecsepegtetve
1 kis fej hagyma
2-3 evőkanál liszt
1-2 evőkanál zsír vagy olaj
só, bors, fűszerpaprika
1. A zsiradékon pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, sózzuk,
borsozzuk. Adjuk hozzá a babot, keverjük össze, hintsük meg a liszttel, kevés
pirospaprikával, majd öntsük fel 1-1,2 liter hideg vízzel.
2. Keverjük össze, és főzzük, gyakran megkeverve 8-10 percet, majd egy
merülő mixerrel pürésítsük össze. Pár perc főzés után tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése