2019. január 6., vasárnap

Babpüré leves


Ismét egy könnyű, egyszerű krémleves a dolgos hétköznapokra. Nem kell hozzá nagy előkészület, és tényleg pikk-pakk megvan. Egy kis csilivel felturbózhatjuk, ha szeretjük a pikáns ízeket. 



Elkészítési idő: 20-25 perc

50-55 dkg vörös babkonzerv (2 doboz) lecsepegtetve
1 kis fej hagyma
2-3 evőkanál liszt
1-2 evőkanál zsír vagy olaj
só, bors, fűszerpaprika



1. A zsiradékon pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a babot, keverjük össze, hintsük meg a liszttel, kevés pirospaprikával, majd öntsük fel 1-1,2 liter hideg vízzel.
2. Keverjük össze, és főzzük, gyakran megkeverve 8-10 percet, majd egy merülő mixerrel pürésítsük össze. Pár perc főzés után tálalhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin