Amikor egy leveshez nem kell tasak. Elképesztő, hogy mi mindent
fordítanak le az élelmiszergyártók az instant megoldásra. Azt hiszem, ami nagyon
meglepő volt számomra, az a bögrés-mikrós süti volt. Szóval azért ahhoz nem kellett
különösebb gasztronómiai tudás, de mégis sikerült egy alutasakot köré
varázsolni. Nyilván, tudja a multi, hogy mibe feccöl bele súlyos pénzeket. Ki
van ez találva, biztosan látják azt a vásárló közönséget, aki meg is fogja
venni.
Nos, akkor itt egy leves, amihez nem kell semmi különös tasak, csak
egyszerűen el kell készíteni.
Elkészítési idő: 20-25 perc
12-15 dkg száraz kenyér
6 dl zöldség alaplé (készülhet kockából is)
4 dl tejszín
6-8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só, bors, kömény
1. Lassan melegítsük fel az olajat kis lángon, adjuk hozzá az apróra
vágott fokhagymát. Kevergetve pároljuk meg, sózzuk és borsozzuk. A kenyeret
vágjuk kockára, adjuk a fokhagymához, kevergetve pirítsuk meg. öntsük fel a
zöldség lével. Ízesítsük tetszés szerint a köménnyel és főzzük 10-12 percet.
2. Adjuk hozzá a tejszínt, pár percet főzzük, majd egy bot mixerrel
dolgozzuk össze.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
1 megjegyzés:
A kedvenc levesem, én köményt nem adok hozzá, inkább sok petrezselyemzöldet, de valami isteni leves,van hogy szeletben pirítom meg a toastkenyeret, majd egy fokhagymagerezddel jól bedörzsölöm és eztán kockázom a levesre feltétnek, ezenkívül készítem magyaros variációban is /pirospaprikásan, tejfölösen,rengeteg fokhagymával, leginkább amikor a második egy tésztaétel és a frissen gyúrt tészta főzőlevével öntöm fel, ilyenkor a főtt tésztából rakok egy keveset a levesbe betétnek/ :-)
Megjegyzés küldése