Egy burgonya, ami nem is burgonya. Mindig ezt hallottam a
burgonyakutató intézet mérnökeitől. Aztán jött a zrikálás, hogy mit lehet abból
készíteni? Pürét, aztán ennyi, szokták mondani. Nos, hölgyeim és uraim, itt egy
tartalmas, zöldséges leves, ami azt hiszem, akár egy ünnepi asztalon is megállja
a helyét. Húsmentesen most, bizonyítva, ilyen is lehet.
Elkészítési idő: 25-30 perc,
30 dkg csiperkegomba
30-40 dkg édesburgonya, tisztítva,
1-1,2 l zöldség alaplé (kockából is készíthető)
1 kis fej fehér hagyma
1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
1-2 újhagyma
olaj, só,
1. Melegítsünk kevés olajat egy edényben, az apróra vágott fehér
hagymát és az újhagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockákra
vágott édesburgonyát, és az ételízesítőt, pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel
az alaplével, és főzzük 12-15 percet. Adjuk hozzá a darabokra vágott gombát és
főzzük még 5-8 percet.
Tipp és trükk: zöldség alap levet készíthetünk szárított ételízesítőből
is. Válasszunk sómentes keveréket, és főzzük forrásban lévő vízben 15-20
percet, majd szűrjük le.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése