2019. március 17., vasárnap

Kukoricás burgonyaleves sonkával

Burgonyás receptek sorban, ki kell üríteni a kamrából a télre eltárolt zöldségeket. Egy gyorsan elkészíthető leves, tartalmas és izgalmas. Ha kihagyjuk a sonkát, akkor a húsmentes étrendbe illeszthető.



Elkészítési idő: 25-30 perc,

50 dkg burgonya
2 doboz csemegekukorica konzerv (lehet fagyasztott is)
10-15 dkg füstölt sonka csíkokra vágva,
1-1,2 l zöldség alaplé (kockából is készíthető)
1 kis fej fehér hagyma
1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
olaj, só,



1. Melegítsünk kevés olajat egy edényben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockákra vágott burgonyát, a sonkát és az ételízesítőt, pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük 15-18 percet. Adjuk hozzá a kukoricát és főzzük még 5-8 percet.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin