Leves. Hetente legalább kétszer, háromszor (többször is lehet) is kell
ennem levest. Szeretem. Nem kell egy erős levesnek lenni, elég egy jó zöldséges
vagy krémleves.
Elkészítési idő: 25-30 perc,
50 dkg mirelit zöldségkeverék
6-7 dl zöldség alaplé (kockából is készíthető)
2 dl tejszín
1 kis fej fehér hagyma
1-2 teáskanálnyi tárkony
1-2 újhagyma
olaj, só
1. Melegítsünk kevés olajat egy edényben, az apróra vágott fehér
hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a zöldséget, és a tárkonyt
pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük 15 percet. Adjuk
hozzá a tejszínt és főzzük még 5-8 percet. Tálaláskor szórjuk meg vágott
újhagymával.
Tipp és trükk: zöldség alap levet készíthetünk szárított ételízesítőből
is. Válasszunk sómentes keveréket, és főzzük forrásban lévő vízben 15-20
percet, majd szűrjük le.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése