Zöldséges Tex-Mex stílusú étel. Jól hasznosítható benne a maradék, akár
egy húslevesbe megfőzött zöldségből. A töltelék tetszés szerint módosítható,
akár hússal is gazdagítható.
Elkészítési idő: 30-55 perc,
8 db tortilla (25 cm-s)
25 dkg félkemény, reszelt sajt
4-5 evőkanál paradicsomlé
olívaolaj
Sült zöldség:
45-50 dkg zöldség, kockákra vágva (lehet mirelit is)
1 újhagyma, karikára vágva
kevés olaj/zsír a sütéshez, csipet só
1. A zsiradékon a hagymát, kevés sóval meghintve, kis energián pároljuk
üvegesre. Adjuk hozzá a darabolt zöldséget, öntsük fel 2 dl vízzel és süssük
meg 10-12 perc alatt. Tegyük félre pihenni.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy sütőedényt olajjal.
Töltsük meg a tortilla lapokat a zöldséges raguval, úgy hogy a levét a
serpenyőben hagyjuk. Tekerjük fel úgy a tészta korongot, hogy kétoldalt hajtsuk
be.
3. Tegyük a tekercseket a sütőedénybe. Keverjük össze a zöldség levét a
paradicsommal, és kanállal merjük a tésztára. Hintsük meg reszelt sajttal, és
tegyük a forró sütőbe 12-15 percre, míg a sajt megolvad, és szép pirosra sül.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése