2009. augusztus 26., szerda

BB pisztrángja


Ahogy ígértem, közlöm BB pisztráng receptjét. Egyszerű, de nagyon ízletes (az elmondások alapján, rövidesen tesztelni fogom) recept, amit viszont hiányolok, hogy kedves Barátom nem küldött hozzá bor ajánlót.

4 kisebb pisztráng
10 deka vaj
1 kanál zöld bors, szemes
1 fel citrom leve

liszt

Az olvasztott vajat összekeverjük a zöldborssal, egy része szemesen, másik része őrölve. Hozzáadjuk a citromlevet es az egészet beontjuk egy tepsibe.
A pisztrángokat besózzuk, kicsit állni hagyjuk.
A halat lisztbe, majd a vajas szószba forgatjuk. A tepsibe meg ontunk egy kis vizet is.
30 percig kell sütni, ebből 20-at kisebb lángon, majd az utolsó 10 percben nagyobb lángon.
Citromkarikával díszítjük.
Friss rozmaringágakat is dobtunk ra.






Edit kommentje:

A recept eredeti változata itt tálalható: http://www.e-retete.ro/retete/pastrav-cu-piper-verde-la-cuptor

Ez mehet a gyors es egyszerű kategóriában, nem kell vele sokat dolgozni, hamar megvan es iszonyúan finom.

Max: el tudom képzelni akár makrélával is, vagy más fehér hallal is csak bőrös legyen.

3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

No de ilyet, borajánlatot elmulasztani :-)

A recept remek! Én még tuszkolnék a hasába némi kakukkfüvet is :-)))

Edit (Esc) írta...

Szaraz olaszrizling, amit kostoltatok, vagy van annal szarazabb is a pinceben...
Most jo?

trinity írta...

Hű, de finom!!! A borral épp jó lesz ebédre:))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin