2011. június 7., kedd

Az Ország tortája 2011 jelöltjei

Kiválasztották az Ország tortája 2011 jelöltjeit.

Az Év fagylaltja 2011 versennyel párhuzamosan, a Zila cukrászdában választották ki a jelölteket.

A torták közül kap esélyt az egyik arra, hogy egy éven keresztül viselje az "Ország tortája 2011" címet. A zsűri alábbi három tortát választotta ki:

- Császárkörte torta

- Kecskeméti barack torta

- Kecskeméti barackkal töltött köles torta

Ezek közül kerül ki a győztes, amit a elkészítenek a cukrászok augusztus 20. Nehéz döntés volt a zsűri számára, hogy a csodás költemények közül ki tudja választani az első hármat.


Külön öröm volt számomra, hogy az általam sokra tartott, és gyakran használt, Zila torta formát kreatívan, több receptben is szerepeltették. A köles szerepeltetése pedig külön öröm, hiszen egy nélkülözött alapanyag térhet így vissza a gasztronómiába.




Egy szelet a Szilvagombóc tortából (Ország tortája 2010)

Max

Info: MTI/Life&Style

6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szép volt a 2010-es torta ! Még nem is láttam ilyen közeli képet a tortáról, nagyon finom lehetett.

Bianka írta...

Idáig nekem egyik ország torta sem ízlett annyira, hogy azt mondja hű ez igen ez az ország tortája. Tegnap én is megnéztem és sajnos ezek sem lesznek kedvencek :) Persze ízlések és pofonok

Kósa Márta írta...

Vajon a mézes fagyit hol lehet élőben megkóstolni?

Max írta...

Őszinte leszek, a tavalyi nekem is csalódás volt. Én megálmodtam fagyiból, és ősszel mikor kóstoltam, teljesen más ízt kaptam vissza.

A mézes vilmos körtét már két éve csináljuk, igaz dió nélkül, de idén nagy siker. (Bringatanya, Gyenesdiás, ma is volt a pultban)

Névtelen írta...

Apropó, köles! Bio boltba nem járok, de a közeli Tescoban meg Intersparban csak Biopontos kölest lehet kapni, Kínából vagy Ukrajnából. Kicsit nem bízok meg bennük. Csilla

Max írta...

Hát igen, sok ilyen "bizalmatlan" termék van a piacon.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin