2011. augusztus 30., kedd

Nyúlaprólék paradicsommal, alufólia batyuban sütve

Könnyű, gyors és egyszerű recept a Nyúlunk a munkáért programhoz igazítva. Ha tehetjük, kemény húsú paradicsomot válasszunk, így kevesebb lesz a szaftja, sűrűbb lesz. A dolgos esték vagy hétvégék ideális étele, csak összerakjuk a batyut, betesszük a sütőbe, és míg sül, foglalkozhatunk mással.


Hozzávalók, 4 személyre:


- 50-60 dkg nyúl aprólék (lehet gulyáshús, nyúl eleje, lapocka)

- 4-5 fej kemény paradicsom

- 1 kisebb fej vöröshagyma

- 1 tk zöldfűszer keverék (bazsalikom, kakukkfű, rozmaring)

- 2-3 gerezd fokhagyma

- 2 dl tejföl

- 5 dkg vaj

- 1 tk paprika vagy paprika krém

- 2-3 ek olaj,

- só, bors



A húst alaposan megmossuk, leszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, a paprikával és a zöldfűszerekkel, majd meglocsoljuk az olaj kétharmadával, és alaposan összeforgatjuk. A paradicsomot fél centis karikákra vágjuk. Két-három réteg alufóliát terítünk egy sütőlapra, kenjük meg a maradék olajjal. Terítsünk a fóliára paradicsom karikákból kb. a felét, majd erre igazgassuk el a nyúlhúst és az apróra vágott hagymákat.



. Fedjük be a maradék paradicsom karikákkal, arra pedig tegyük a vajat vékony forgácsokban. Zárjuk össze a fóliát, és előmelegített sütőben süssük 35-40 percet. Bontsuk ki a batyut, kenjük rá a tejfölt és úgy is pirítsuk meg egy kicsit.


Köretnek jól illik hozzá valami könnyű zöld saláta vagy párolt rizs.

Jó étvágyat hozzá!

Max


További nyulas receptek:


http://gasztrabbit.blogspot.com/

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Izgalmas, biztos nagyon finom

Garffyka írta...

Már annyi, de annyi recepted kigyűjtöttem magamnak azzal a címkével, hogy muszáj elkészítenem! Ezt is :)

Max írta...

Köszönöm szépen. Tényleg egyszerű recept, és akár csirkéből is elkészülhet.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin