2013. április 5., péntek

Segítsüti 2013 Tavasz: Vörösbor esszenciás, csupa-csokis kuglóf


Elérkeztünk az idei Segítsüti licit kezdetéhez. Immár negyedik alkalommal vehetek részt ebben a nemes, jótékonysági akcióban. Idei támogatottunk a Magyar Gyermekmentő Alapítvány. A befolyt támogatási összegből a Magyar Gyermekmentő Alapítvány totálkárosra összetört gyermek mentőorvosi autójának pótlásához és/vagy átalakításához, felszereltségéhez szeretnénk hozzájárulni. 



Licitálni idén is a meg szokott módon, a Segítsüti hivatalos oldalán, a Segitsuti.hu oldalon lehet. A Húsvéti ünnepek miatt, egy héttel később indított licitálás a weboldalon zajlik, a Sütiárverés menüpont alatt, ehhez pedig egy egyszerű regisztráció (név, e-mail cím) szükséges. Aki már korábban regisztrált az oldalra, ezt már nem kell ismét megtennie, ha netán a jelszavát elfelejtette, ez orvosolható a belépési oldalon. A nyertes az lesz, aki a legmagasabb összeget ajánlja adott süteményért április 8-án 16:00-ig. Most is megtartjuk a "vigaszág" lehetőségét, ha van olyan gasztroblogger, aki a második (vagy többedik) helyezettnek is vállalja a sütemény ismételt megsütését, és a második (többedik) helyezett is vállalja az általa felajánlott licitösszeg kifizetését, a sütemény nyertesének hozzájárulásával. Most is az egyes felajánlókra és a bloggerekre lesz bízva, hogy létrejönnek-e ilyen  vigaszágas egyezségek. Ezután a nyertes/vigaszágas átutalja a vállalt összeget, a bloggerrel egyeztet az átadás-átvételről. 27 sütemény kerül ebbe a részbe.



Az idei licitálás tárgya egy Vörösbor esszenciás, csupa-csokis kuglóf, és egy kis meglepetés.
Az idei sütemény alapjait egy borospince mélyén leltem meg. Február elején, Nyúlon jártunk, egy csodás fogadóban és kézműves borászatban. Ott kóstoltam egy 2011-es évjáratú, Kékfrankost. Az első kortyok után, szerettem volna csokoládéval összekombinálni. Motoszkált a gondolat, a csokoládé és a bor házasságáról, de a végső gondolatra még várnom kellett. Később, a Nagymama kézzel írt receptes füzetében találtam egy békebeli, vörösboros kuglóf receptet. Nos, itt jött az ötlet, hogy milyen is legyen az idei Segítsüti. A régi receptben vörösbor van, de én az eddigi évek tapasztalata alapján, gondolva a kisgyermekes szülőkre, egy kicsit átalakítottam a receptet, a bort beforraltam, és ebből a csodás szirupból tettem a kuglófba.



Az elején azt ígértem, hogy lesz meglepetés is. A licit nyertese (és természetesen a vigaszágas is,) kap a kuglóf mellé egy üveg saját készítésű, szigligeti Izabella szőlőlekvárt. A kuglóf és a lekvár nagyon jól illik egymáshoz (ezt többször is leteszteltük), de szeretném megmutatni az ihletadó bort is. A vörösborból, hivatalos nevén, "Nyúl York"-i Kékfrankó 2011, is kap a nyertes egy palackkal, a Szél Fiai fogadó és Cellárium jóvoltából. Akkor összegezve a 2013 Tavaszi Segítsüti licit egy Vörösbor eszenciás, csupa-csokis kuglófról, egy üveg szőlőlekvárról és egy üveg kézműves borról szól. 


Kedves Látogatóm, Barátom ki erre jársz!

Arra kérlek meg, hogy segíts Te is egy kicsit Velünk együtt! Látogass el a Segítsüti 2011 tavasz hivatalos honlapjára, a Segítsüti.hu-ra, nézz körül, licitálj, ha megteheted, (egy gyors és egyszerű regisztráció szükséges, de ha tavaly részt vettél, lépj be az azonosítóddal), vagy válassz magadnak egyet a limitált, csodás Segítsüti relikviákból.
 Idén is működik a céges támogatók részére külön licitálási felület itt.

De azzal is sokat segítesz, ha viszed hírünket, hogy minél többen tudjanak arról, hogy a Süti segít!
Az aukció lezárása után, meghatározzuk az átvétel pontos módját (ami lehet akár egy csomag is, amit eljuttatunk a lelkes Felajánlónak, tehát nem kell ezért leautózni Keszthelyre, de ha kedves Adományozó környékbeli, a személyes átadást is meg tudjuk oldani), és ekkor frissen elkészítem a tortákat. A eddigi sikeres vigaszágas licitálásból kiindulva, jelzem, ha lesz rá jelentkező, természetesen idén is szívesen sütöm meg a tortákat több példányban is.

Egy régi családi recept alapján született recept. 
Ne feledd! A Süti segít! Kövesd az eseményeket a Segítsüti hivatalos Facebook oldalán, vagy az én oldalamon.

Licitre fel!

Max



7 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Jaj, az a csorgó csokoládé... Gyönyörűséges :-)

Magas licitet kívánok :-)))

Max Gastro írta...

Köszike! Remélem hamarosan eggyütt megsütjük, és egy flaska bor mellett kielemezzük.

Éva írta...

Max, ez csodás!

Garffyka írta...

Max drága, ha a nyertes beleegyezik, a sokadik vigaszágasnak is megsütöd? :)
Fenomenálisat alkottál!

Max Gastro írta...

Köszönöm! Igen, megsütöm, nagyon szívesen!

TiMi írta...

Szervusz!
Csodálatos állagúnak tűnik a tészta.
A licit után megosztod velünk a receptet, vagy azt megtartod magadnak?
Üdv
Timi

Max írta...

Köszönöm. Természetesen megosztom :-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin