2014. szeptember 8., hétfő

Hamis Carbonara spagetti

Gyors ebédnek, vagy egy fárasztó nap után, estére, hozzá egy pohár finom bor. Akkor jó az állaga, ha még krémes a mártás. Ha másnapra készítjük elő, akkor sajnos egy kicsit ki fog száradni, ezt nem nagyon tudjuk megakadályozni.
A frissen kifőzött spagettitől megfő a tojásos krémünk, de ha ezt kevésnek tartjuk, pár pillanatig összefőzhetjük egy serpenyőben.


Elkészítési idő: 30 perc


Fotó: Szeiler Stúdió 

50 dkg spagetti
20-25 dkg mascarpone
10-12 dkg reszelt kemény sajt (Parmezán)
2 tojás

20-25 dkg GusztaHús füstölt szalonna



1. Főzzük meg a spagettit, sós lobogó forró vízben.
2. A tojásokat keverjük habosra, majd adjuk hozzá a mascarponét. Dolgozzuk össze a reszelt sajttal.
3. Vágjuk csíkokra a füstölt sonkát, keverjük a tojásos krémhez. Szűrjük le a spagettit, és keverjük össze a krémmel. Tálaláskor a tetejére halmozzuk a maradék reszelt sajtot.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a őszi Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin