Azokra a pillanatokra, mikor szükség lenne egy tálka, forró, ízletes
levesre. De ne a zacskókért nyúljunk ilyenkor, hanem főzzünk magunknak. Ez a
fokhagyma leves az egyszerűségével szinte könyörög az elkészítésért. Ízletes,
magyar fokhagymából, amik még duzzadt gerezdeket tartalmaznak, tele a jótékony
fokhagymaolajjal.
Elkészítési idő: 25-30 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
5-6 gerezd fokhagyma
2-3 szem burgonya
1-2 evőkanál zsír vagy olaj
só és bors
tálaláshoz pirított kenyérkocka
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A fokhagymát vágjuk apró darabokra. Melegítsük fel az zsiradékot,
pár pillanat alatt pirítsuk le, majd adjuk hozzá az hámozott, apróra vágott
burgonyát.
2. Pároljuk pár pillanatig, sózzuk és borsozzuk, majd öntsük el 1 liter
hideg vízzel. Forraljuk fel, majd kis energián főzzük addig, míg a burgonya
megpuhul.
3. Merülő mixerrel dolgozzuk simára, és pár percet még főzzük.
Tálaláskor adjunk hozzá pirított kenyér kockákat.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a őszi Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
2 megjegyzés:
Na ez egy újabb variáció, nekem van több is a blogomon, tejszínes-petrezselymes és magyaros variáció pirospaprikásan, kézzel gyúrt tésztával, mi annyira szeretjük, hogy nagyon sűrűn van, főleg a hűvösebb évszakokban. Na majd ezt is kipróbálom:-))))
Nem hiába mondják, ahány ház, annyi szokás :-)
Majd jelezz, milyen lett :-)
Megjegyzés küldése