2014. szeptember 22., hétfő

Töltött mini cipó

Szikkadt zsemlék és maradék kolbász végek megmentésére szakosodott étel. Munkából hazaérve, vagy egy hétköznapi sietős reggelre ideális. A maradékok a készlet szerint változtathatóak, lehet húsos szalonna, kukorica, gomba, szalámi vagy főtt/sült hús. Elkészíthetjük sütőben, de ha van kéznél grill sütő, abban az igazi, jó ropogósra süthető.

Elkészítési idő: 25-30 perc





4-6 db szikkadt zsemle
4-6 db tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál krémsajt
10-15 dkg GusztaHús füstölt sonka kocka
10-15 dkg GusztaHús füstölt kolbász kockákra vágva
10 dkg reszelt, félkemény sajt
só, bors





1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Vágjuk le a zsemlék tetejét, tegyük félre a tetőt, a belsejét szedjük ki.
2. Keverjük ki a sajtot a tejföllel, sózzuk és borsozzuk.
3. Kenjük ki a zsemlék belsejét a tejfölös sajttal, és tegyük bele a sonkát és a kolbászt.
4. Üssünk rá egy-egy tojást. Tegyük a cipókat egy sütőtálba és tegyük a forró sütőbe 10-12 percre.
5. Vegyük ki, szórjuk a tetejére a reszelt sajtot, és tegyük vissza a sütőbe 5-6 percre, míg a sajt megolvad. Tálalás előtt tegyük rá a levágott tetejét a cipónak. Melegen tálaljuk, jól illik hozzá a zöldsaláta.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a kolbászt és a sonkát a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!

A recept a őszi Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin