Szikkadt zsemlék és maradék kolbász végek megmentésére szakosodott
étel. Munkából hazaérve, vagy egy hétköznapi sietős reggelre ideális. A
maradékok a készlet szerint változtathatóak, lehet húsos szalonna, kukorica,
gomba, szalámi vagy főtt/sült hús. Elkészíthetjük sütőben, de ha van kéznél
grill sütő, abban az igazi, jó ropogósra süthető.
Elkészítési idő: 25-30 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
4-6 db szikkadt zsemle
4-6 db tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál krémsajt
10-15 dkg GusztaHús füstölt
sonka kocka
10-15 dkg GusztaHús füstölt
kolbász kockákra vágva
10 dkg reszelt, félkemény sajt
só, bors
Fotó: Szeiler Stúdió
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Vágjuk le a zsemlék tetejét,
tegyük félre a tetőt, a belsejét szedjük ki.
2. Keverjük ki a sajtot a tejföllel, sózzuk és borsozzuk.
3. Kenjük ki a zsemlék belsejét a tejfölös sajttal, és tegyük bele a
sonkát és a kolbászt.
4. Üssünk rá egy-egy tojást. Tegyük a cipókat egy sütőtálba és tegyük a
forró sütőbe 10-12 percre.
5. Vegyük ki, szórjuk a tetejére a reszelt sajtot, és tegyük vissza a
sütőbe 5-6 percre, míg a sajt megolvad. Tálalás előtt tegyük rá a levágott
tetejét a cipónak. Melegen tálaljuk, jól illik hozzá a zöldsaláta.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a kolbászt és a sonkát a Gusztahús segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept a őszi Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése