Az esős, párás idő kedvez a gombáknak, szépen nőnek. A piacon roskadoznak az asztalok a bevizsgált
gombák alatt, mindenképpen ilyet válaszunk. Ha nincs bizalmunk, akkor maradjunk
a termesztett csiperke gombánál,d e abból én a barnát javaslom, ehhez az
ételhez.
Fontos a jól megválasztott juhtúró. Válasszunk olyat, aminek magában
megkóstolva is tetszik az íze. Állagra azt szeretem, ami rögös, darabos.
Elkészítési idő: 30-35 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
6-8 nagyobb gombafej
20-25 dkg juhtúró
10-15 dkg túró
15-20 dkg GusztaHús füstölt sonka
10-15 reszelt füstölt sajt
2-3 evőkanál tejföl
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 evőkanálnyi olaj
só, bors
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A gomba tönkjét törjük ki (tegyük el a fagyasztóba, használhatjuk
levesek ízesítéshez), sózzuk és borsozzuk meg a belsejét. Melegítsük elő a
sütőt 165 fokra.
2. Keverjük össze a juhtúrót, a túrót, a fokhagymát és a tejfölt.
3. Vágjuk kockákra a füstölt sonkát, és azt is keverjük bele. Sózzuk és
borsozzuk, de óvatosan, mert a juhtúró is sós.
4. Töltsük be a túrós keveréket a gombafejekbe, és tegyük egy olajjal
vékonyan kikent sütőtálba.
5. Tegyünk a tetejére a reszelt sajtból, és a forró sütőben süssük meg
20-25 perc alatt. Tálaláskor adjunk hozzá salátát.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept a őszi Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése