2014. december 13., szombat

Gombás vagdalt tallérok

Húsos-gombás vagdalt pogácsa, igazi street food étel (lehetne). A kifejezés klasszikus értelmezése szerint, menet közben fogyasztható ételeket jelent. Ezt akár átültethetjük otthonra is, az olyan ételekre, amiket könnyen-gyorsan elkészítünk, és közben más tevékenységet tudunk végezni.
Tehetjük szendvicsbe, fogyaszthatjuk mártással, zöldsalátával. Ha kis gombócokat formázunk, akkor akár egy pálcikára szúrva, kézből is megehetjük.


Elkészítési idő: 45-50 perc



40 dkg GusztaHús darált hús
30 dkg gomba (csiperke, laska)
2 tojás
1 kisebb fej fehér hagyma
4-5 evőkanálnyi zsemlemorzsa
1-2 teáskanálnyi petrezselyem zöldje, apróra vágva
1-2 teáskanálnyi szójaszósz
só és bors

2-3 evőkanálnyi olaj a sütéshez




1. A hagymát és a gombát tisztítsuk meg, és vágjuk apróra. Dolgozzuk össze a darált hússal, sózzuk és borsozzuk.
2. A tojásokat verjük fel a szójaszósszal, adjuk hozzá a petrezselyem zöldjét is. Dolgozzuk bele a húsos keverékbe.
3. Formázzunk belőle tallérokat, és forgassuk meg a zsemlemorzsába. Serpenyőben forrósítsuk meg az olajat, és süssük szép ropogós pirosra a vagdaltakat. A sütés után itassuk le papírtörlővel a felesleges olajat.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a őszi Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin