2015. április 25., szombat

Sült lilahagymás, balzsamecet esszenciás saláta

Tökéletes szendvicsbe, hamburgerbe, mártásokba, sült húsok mellé, kacsa/libazsíros kenyérre vagy egy darabka pirított bagettre halmozva. A télről megmaradt, már kis hajtásokkal is rendelkező hagymákat használtam fel. Keverhetjük sonka vagy fehér hagymával is. Variálhatjuk a balzsamecetet is, lehet akár ízesített is.

Elkészítési idő: 35-40 perc



8-10 fej lilahagyma
1,5-2 dl balzsamecet
só, bors és olívaolaj


1. Kis lángon melegítsük fel a balzsam ecetet, és gyöngyözve forraljuk 12-15 percet. Tegyük félre kihűlni.


2. Vágjuk félbe a hagymát, majd hosszában. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra. Terítsünk sütőpapírt egy sütőlemezre, és terítsük el rajta a hagyma szeleteket.
3. Hintsük meg sóval, őrölt borssal és csepegtessünk rá olívaolajat. Forgassuk össze és süssük az előmelegített sütőben 17-20 percet. Sütés után hagyjuk langyosra hűlni. Tálaláskor locsoljuk meg a balzsam eszenciával.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin