2016. február 8., hétfő

Hagymás lepény

Egy klasszikus, francia étel feldolgozása. A közepének kicsit remegősnek kell lennie, akkor jó. Tökéletes falat borozáshoz, vagy egy beszélgetős estéhez. Ha több féle hagymát keverünk össze, még ízletesebb lehet az étel.


Elkészítési idő: 35-40 perc, 4 db 12 cm-s tortaformához (vagy egy 22 cm-s formához)


1 csomag konyhakész, gyúrt, omlós tészta
2 fej vöröshagyma
4 szál újhagyma
3 tojás
7-8 evőkanál tejföl
2 teáskanálnyi mustár
2 teáskanálnyi aprított rozmaring levél



1. A hagymákat szeleteljük fel, sózzuk meg, és tegyük félre, míg összeállítjuk a krémet.
2. A tojást kevés sóval keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejfölt. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
3. Béleljünk ki négy 12 cm-s piteformát (vagy egy 22 cm-s kerek formát) a tésztával. Nyomkodjuk ki a hagymát és keverjük bele a tojásos krémbe.
4. Öntsük a krémet egyenletesen elosztva a formákba, és tegyük a forró sütőbe. Süssük 20-25 percet, majd vegyük ki, és rácson hagyjuk langyosra hűlni.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin