2016. február 23., kedd

Mozaikos csirke sonka

Házilag készíthető szalámi, felvágott vagy szendvicsalap. Nincsen sonkaprésünk, ez egy kicsit a közepén látszik is, kicsit tömörebbre kellett volna tekerni, de ez az élvezeti értékéből nem ront. A külsejét, ha lekenjük fűszeres olajjal, nem szárad ki könnyen. Ízesítése jól variálható,ha csirkemellből készül,  mindenképpen adjunk hozzá kevés zsiradékot, vagy zsírosabb húst, mert nagyon száraz lesz.


Elkészítési idő: 50-55 perc + a pihentetés, ebből munka 10-15 perc


1 db Gusztahús csontos csirkemell (~70-75 dkg)
3-4 db Gusztahús csirke felsőcomb (~30-35 dkg)
10-12 dkg Gusztahús füstölt húsos szalonna
2-3 teáskanálnyi Max Gastro citrusos fűszerkeverék (vagy szárnyas fűszerkeverék)
só, kevés olaj a fólia lekenéséhez



1. A csirkemellet és a combot kicsontozom, lebőrözöm, és kockákra vágom. A csontból és a bőrből kevés Max Gastro leves fűszerkeverékkel, alaplevet főzök, amit később hasznosíthatok. A húst meghintem a fűszerrel, kevés sóval, és összekeverem.
2. A szalonnát kis kockákra vágom, és a csirkehússal keverve, egy késes aprítóval összedarálom.  Egy nagyobb tálba összekeverem a darált húst. Ha szeretnénk, itt még gazdagíthatjuk zöldfűszerekkel.
3. Egy nagyobb alufólia darabot vékonyan megkenek olajjal, és arra halmozom a hús felét. Összetekerem, a két végét szorosra, mint a szaloncukrot. Elkészítem a másik hengert is.
4. Sütőtálba helyezem, alá öntök 1 dl vizet. Előmelegített sütőben, 170 fokon 40-45 percet párolom, közben legalább egyszer átforgatom a csomagokat. Sütés után az edényben hagyom langyosra hűlni, ekkor veszem ki a fólia burokból, és rácsra teszem, hogy kiszáradjon.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recepthez a friss húst Gusztahús biztosította, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin