2016. február 16., kedd

Tavaszi csirkesült

Pár nap szürkeség és eső után vágyakozás a tavasz iránt. Könnyű, zöldséges egytálétel, egyben a sült zöldséges körettel. A zöldségek tetszés szerint variálhatóak, akár a kamra téli készleteit is felhasználva.

Elkészítési idő: 50-55 perc



4-6 db Gusztahús csirkecomb
1-2 dl száraz fehér bor (pl Cserszegi Fűszeres)
2-3 sárgarépa
1-2 fehérrépa
2 kisebb fehérhagyma
1 kisebb padlizsán
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanálnyi citromlé
2-3 teáskanálnyi grill fűszerkeverék
olaj, só és bors

1. A zöldséget megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Kenjünk ki olajjal vékonyan egy 20x30 cm-s sütőedényt olajjal, terítsük el az aljába a zöldséget.
2. A csirkecombokat dörzsöljük be a grill fűszerrel, és helyezzük rá a zöldségekre. Sózzuk és borsozzuk meg, öntsük alá a bort és a citromlét.
3. Fedjük le alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon, süssük 20-25 percet.
4. Vegyük le a fóliát, keverjük át a zöldséget, tegyük vissza és süssük még 20-25 percet.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss húst Gusztahús biztosította, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin