2008. július 3., csütörtök

Gnocchi paradicsomos szósszal

Mint már sokszor említettem, néha rákényszerülünk a félkész dolgokra. Imádjuk a gnocchit, de most igazából nincs időnk a tészta komplett elkészítésére. Meg aztán találtunk egy jó márkát, ami izlik mindenkinek, de erről már írtam. Akkor, amikor felfedeztük, vettünk belőle néhány csomaggal, így csak elő kell venni a kamrából, kifőzni, megcsinálni a mártást, és már ebéd is van.


2 csomag (kb. 1 kg gnocchi di Patate, tésztához):

1 fej fehér hagyma

5-6 gerezd fokhagyma

4-5 paradicsom

1/2 l paradicsomlé

sok-sok bazsalikom

sajt, olíva olaj, só, bors



A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, és az olíván megfuttatom. Közben meghámozom a paradicsomot (ha nincs, akkor tökéletes a hámozott pari konzerv). Rá az olajos hagymára, közben a tésztát megfőzöm. A paradicsomot felengedem a paradicsomlével, összeforralom, kóstolás, ízesítés. A kifőtt tésztát beleforgatom a szószba, megszórom a tépett friss bazsalikommal, egy kis reszelt sajttal.



Előkészítéssel együtt kb. 20-25 perc.

Kell tudni kompromisszumokat kötni, ez egy ízletes megoldás (nekünk).

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin