2008. július 17., csütörtök

Programajánló: Keszthelyi nyári játékok

KESZTHELYI NYÁRI JÁTÉKOK
a Festetics Kastély parkjában

Július 24., 25., 26., 31,
Augusztus 1., 2., 3., 7., 8., 9.
Az előadások 21.00 órakor kezdődnek a Kastélypark színpadán.


William Shakespaere:

A velencei kalmár

színmű két részben
Szereplők:
Haumann Péter, Simon Kornél, Janicsek Péter, Mihályfi Balázs, Bárnai Péter, Magyar Attila, Kovács Vanda, Radnay Csilla, Haumann Petra, Kárász Zénó, Vári-Kovács Péter, Balogh Anna, Borbás Gabi.

Közreműködik: a Harcsa Quartet.

Rendező: Puskás Tamás.



Immár kilencedik alkalommal nyitja meg kapuit a Balaton környéke egyik legnépszerűbb, s tán legvonzóbb nyári színháza a Festetics-kastély parkjában.
A Keszthelyi Nyári Játékokat a Básti Juli - Puskás Tamás művészházaspár hívta életre 2000 júliusában. Az első premier a Tévedések vígjátéka volt. Ezt követte A makrancos hölgy, a Sok hűhó semmiért, majd az Ahogy tetszik, a Figaro házassága, a Vízkereszt, a Vidám kísértet, majd a Mirandolina.

Idén Shakespaere: A velencei kalmár című darabját játssza a Vidám Színpad társulata, Haumann Péter, és Simon Kornél főszereplésével.
Két éve közéletünk főszereplője a gyűlölködés. Elodázhatatlan kötelességünk beszélni erről. Régen volt akkora szükségünk erről szóló mesére, mint ma, amikor a gyűlöletbeszéd, vandalizmus, fasiszta jellegű szervezkedések lassan - ijesztő szó - megszokott eseményei lesznek közéletünknek.
Úgy döntöttünk, elmesélünk egy történetet, felvázoljuk a gyűlölet természetrajzát, megmutatjuk tarthatatlanságát, botrányos voltát és segítünk megérteni közös felelősségünket kialakulásában.
A velencei kalmár komikus vagy éppen lírai színei ellenére alapvetően komor tónusú mű, elgondolkodtat, sőt állásfoglalásra kényszerít, hiszen a mindenkori közösség együttélési szabályaira kérdez rá.




Jegyek az alábbi helyeken válthatók július közepétől:


Festetics-kastély
(Kastély utca 1. Július 20-tól naponta 14:00-18:00 között, illetve előadás kezdéskor, tel.: 06-30-437-4003);


a Tourinform keszthelyi irodájában
(Kossuth utca 28., tel.: 06-83-511-660, fax: 06-83-314-144);


és a Balaton Kongresszusi Központ és Színház jegyirodájában
(Fő tér 3., tel.: 06-83-515-232)
Jegyár: 2.500 és 3.000 Ft

Az info és a képek innen származnak.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin