2010. július 24., szombat

Egy "tökös" saláta!

Könnyű nyári saláta, enyhén savanykás ízzel, hidegen fogyasztva. Az inspirációt Edit és Garffyka barátném adta, a tököt pedig Garffyka. Kiskertjéből hozta legutóbbi találkánkra, némi cukkinivel  és zöld-paszullyal kitámasztva, nehogy eldőljön a vödörben. Mindegyik friss és zsenge volt, aznap reggel szüretelve, ezt a frissességet próbáltam megőrizni a salátában.  Nagyon jó alternatívája a tzazikinek és a tejfeles uborka salátának.


Nem írok pontos anyaghányadot, mert teljesen improvizálva készítettem. A tököt meghámozom, félbevágom, és egy kanállal kikaparom a magját. Kis kockákra vágom, és bő, (zöld)citromos, sós vízben majdnem puhára főzöm.


Egy adag joghurtot kikeverek egy kis sóval, olívaolajjal és frissen vágott zöld-fűszerekkel. Tettem bele bazsalikomot, kakukkfüvet, borsikafüvet és oregánót. Jól kikeverem, majd adok hozzá egy adag majonézt és azzal is összekeverem.


A megfőtt tököt leszűröm, és hagyom langyosra hűtőm. Belekeverem a majonézes öntetbe, és alaposan kihűtöm. Fogyaszthatjuk grillezett húsok mellé, de úgy magában egy kifli csücskével (tapasztalat) is isteni.

Jó étvágyat hozzá!

Max

4 megjegyzés:

Edit (Esc) írta...

Elvezem ahogy tovabbfeljesztetted!
Erdemes kockara vagott cukkinit/tokot lefagyasztani. Telen is jolesik!

Chef Viki írta...

Nagggyon tetszik, micsoda íze lehetett!!!

Voltaképpen minden adott hozzá itthon...

Az első képbe szerelmes vagyok :-) Gyönyörű!

Max írta...

Esc: ha jó az alap, abból könnyű:-)

CV: nagyon jó volt, már újabb verzión dolgozom.

Maimoni írta...

Húú, nagyon jól néz ki!!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin