2010. július 13., kedd

Tormás sonkatekercs átgondolva

Nagy kedvencem volt, a hidegkonyhai üzemek egyik alap terméke, a tormás sonkatekercs. Ízes, kicsit tormás krémmel töltött gépsonka, kiadós aszpikkal lekenve, és a standard ízű francia saláta talapzatra ültetve. A torma mennyisége mindig mutatta a készítő lelki állapotát, egyszer szinte ehetetlen kategóriával találkoztam. Szerettem volna elkészíteni, de egy modernebb változat készült. A tormás és magyaros túróhab, sonkával és egy kis zöldség betéttel, egy tojásos tortilla burkot kapott. Izgalmas party falatka készíthető, de tökéletes kísérője lehet egy esti borozásnak is.


Hozzávalók 12 tortillához:

- 2 tojás
- 2,5 dl tej
- 3,3 dl víz
- 15 dkg sima liszt
- 15 dkg kukorica liszt
- egy csipet só

Töltelékhez:

- 50 dkg túró
- 5-6 ek tejföl
- 2-3 tk reszelt torma
- 20 dkg (füstölt) sonka
- 20 dkg gépsonka
- 2-3 tk paprika krém
- 1 kígyó uborka
- 1 kaliforniai paprika
- 1 blondi paprika
- só, bors, fűszerek


Elsőként készítsük el a tortilla tésztáját, mert annak egy 20-30 percet érdemes pihennie. A tojásokat egy kis sóval keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejet és vizet. Ebbe a keverékbe szitáljuk bele a két fajta lisztet, és keverjük csomómentesre. Tegyük félre pihenni.
A túrót felezzük meg, tegyük két keverő tálkába. Az elsőt egy kis zöld fűszerrel, ecetes tormával, csipet sóval és egy kis tejföllel keverjük krémesre.
A paprikákat és az uborkát  magozzuk ki és vágjuk egyforma hasábokra.
A túró másik felét egy kis paprika krémmel és tejföllel szintén keverjük ki. A tortilla tésztát keverjük át újra, majd palacsinta sütőben süssünk belőle 12 tortillát.
A kisült lepényeket kenjük meg felváltva a két féle túró krémmel, terítsünk rá sonkát, arra paprika és uborka hasábokat, majd szorosan tekerjük fel. Éles késsel, tetszés szerinti vastagságban szeljük fel, és tálaljuk egy nagy. tányérra. Készítsünk hozzá mártogatós szószokat, de azt az italhoz igazítsuk.

Jó étvágyat hozzá!


Max

6 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Fantasztikus Kepapi, megint elájultam :-)

Azon meg jót röhögtem, hogy a tormás tekercs híven tükrözte a készítője lelkiállapotát :-DDD

Bianka írta...

nagyon izgalmas

Edit (Esc) írta...

Egeszen jol hangzik!
Csak nem tudom hol kapok kukoricalisztet. Nalunk csak dara van.

Hinyenc írta...

nagyon jól néz ki!
meg ötletnek is remek. reneszánsz-sushi.

Maimoni írta...

Nagyon jól hangzik, és jól is néz ki...:)

Max írta...

CV! Köszike, de tényleg!!

Bianka: és finom, nagyon:-))

Esc: csináld sima liszttel, vagy a darát daráld le kávédarálóval.

Hinyenc: akár az is lehetne, bár a szusit már magyarítottam:

http://maxkonyhaja.blogspot.com/2010/01/szusi-magyarul.html

Móni: laktató, gyorsan megvan, és akár este, hűvösben is ki tudod sütni:-))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin