2010. július 20., kedd

Telefonon rendelt vacsora

Telefonon rendelt vacsora

- Anya, éhesek vagyunk, csinálsz nekünk valami fincsi vacsorát?
Hangzott el a két fiatal szájából az Édesanyjuk felé, este 6 óra után.
- Mégis mire gondoltok? Kérdez vissza a Szülő, közben lázasan listázza, mit rejt a hűtő, amiből lehet valamit csinálni.
- Mindegy mit, csak finom legyen! Hangzik a válasz.
- Kösz, sokat segítettetek J



Így a nyáron sokszor hangzik el hasonló beszélgetés, bár nagy segítséget nem adnak, de azért lelkes fogyasztók, így elég tágak a határok. Cicaanya bősz keresésbe és tervezésbe fog, mit is készítsen a két Fiatalnak, amivel azért jól is laknak.

Hála annak, aki az előrenyújtott, konyhakész leveles tésztát kitalálta! Mióta felfedeztük, az ár-érték arányaiban megfelelő márkát, szinte mindig lapul a hűtő aljában 2-3-4 tekercs. Krémsajt is mindig van, vagy saját, vagy a tubusos verzió, és a vödrös tejfölről nem is beszélek. Már csak egy kis reszelt félkemény sajt és a kedvenc tésztavágó, és készülhet a (Fornetti) designos apró süti.



A reszelt sajtot kikeverjük a tejföllel és a krémsajttal. A tésztát kiterítjük, 1/3 részét bevágjuk a mintázóval, a 2/3-án pedig elhelyezzük a töltelék csíkokat tetszés szerint.



A bevágott harmadot egy kicsit kihúzzuk, és ügyesen ráterítjük a csíkokra.



Egy görgős tésztavágóval (pizza vágó) felvágjuk helyes kis darabokra. 



Előmelegített sütőben, 225 C-on szép pirosra sütjük. 



Egy pohár finom bor mellé tökéletes kísérő. 



Jó étvágyat hozzá!

Cicaanya és Max
  

13 megjegyzés:

Szemi írta...

De jól néznek ki!
Megpróbálkozok vele én is, remélem sikerül. Már több ,mint fél éve megvettem a tésztarácsozómat, csak eddig nem mertem használni... :))

Chef Viki írta...

Hát ez megint marha jó lett!!!

Imádom az utolsó képet!

Maimoni írta...

Ez így nem ér, hogy neked ilyen titkos fegyvereid vannak...:)

Edit (Esc) írta...

Akartam mondani, hogy ilyen melegben beinditani a sutot??? na neeeee!!!
De el kell mondjam, hogy vasarnap a legnagyobb melegben, a 4. emeleten miccset sutottunk. Ugyhogy pofabe nekem :D

Bianka írta...

Tök jó :)

Garffyka írta...

oh, ez kérem közösség elleni izgatás! :)
azt a csuda rácsos egyharmadot, azt spéci formázóval csipkéztétek, ugye? vagy földi halandó számára is elérhető a trükk?

Renée írta...

Azonnal rákerestem a tésztarácsozóra! Ezt ki kell próbálnom. Bár én biztos meg fogom várni, hogy legalább 30 fok alá menjen a hőmérséklet.
Itt találtam is, nem tudom, mi a reális ára...
http://www.tantefanny.hu/hu/shop/detail.asp?IDCat=8&IDProduct=50#

Max írta...

Szemirámisz: én szülinapomra kaptam, és az elsők nem lettek fotózható állapotban, de aztán összejött:-)

CV: a pohárban Sunji van! szilvás!! emlékszel?

Max írta...

Móni: irány a Gyalog üzletház!

Esc! Éhes gyereknek, annya kínózza magát:-DD

Max írta...

Bianka: köszike!

Garffyka: a 3. kép sarkán látszik a vágó, majd legközelebb megmutatom.

Reneé: olyan 1000 huf körül kapható konyhafelszerelési boltban kapható, itt nálunk van egy nagy, a Gyalog üzletház, ott vette a Kedvesem.

Szemi írta...

Max, tegnap megsütöttem!
Az íze osztatlan sikert aratott, a kinézete viszont hagyott némi kívánnivalót maga után. Túl vékonyra nyújtottam a tésztát, így szakadozott,miközben áthajtottam a rácsozott részt.
De a következö biztos jobb lesz, meg kell fizetni a tanulópénzt! :))

Max írta...

Igen ez az előre nyújtott tészta előnye. De az ehető selejt (Cv után szabadon: szabászati hulladék) azért nem rossz büntetés:-))

Névtelen írta...

Kedves Max!Megkeszitettem dupla adaggal es hamar elfogyott.Szuper finom!!!Nincs racsozom es a tetejet megkentem tojassal es rareszeltem sajtot.Koszi a receptet.AGI

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin