Puha foszlós bélzet, kiválóan alkalmas arra, hogy beletöltsünk egy virslit. Régebbi kefires kiflim átdolgozott verziója, hasonlítva Limara joghurtos verziójára (itt nagyon jó fázis fotók találhatóak a formázásról).
Egyszerűség kedvéért szúrjuk fel egy fakanál nyelével, tegyünk bele mártást és egy jó minőségű főtt virslit. Könnyen elkészíthető recept, akár kezdő házi pékeknek is bátran ajánlom.
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 14 dkg kefir/joghurt
- 20 dkg 2,8 %-os tej
- 1 tojás
- 1 EK olaj
- 2 TK só
- 1 TK cukor
- 2,5-3 dkg élesztő
- 2 EK burgonyapehely (elhagyható)
- 15 dkg rétes liszt
- 35 dkg sima liszt
- 1 TK sikér (elhagyható)
A kenéséhez:
- 1 közepes tojás sárgája
- 1-2 EK tej
Fontos hogy minden alapanyag, kivéve az élesztőt, szoba-hőmérsékletű legyen. Készítsük ki legalább 1 órával korábban, hogy fel tudjanak melegedni.
Rugalmas tésztát dagasztunk, letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára (40-50 perc). Óvatosan vágjuk 6 egyforma részre, és egyesével nyújtsuk ki négyzet alakúra. Az egyik sarkánál kezdve, átlósan haladva tekerjük fel. A hengert vágjuk ketté, és úgy kelesztjük tovább 25-30 percig.
Kenjük le a tojás és tej keverékével, majd előmelegített sütőben, 180 C-on süssük 18-22 percet.
Jó étvágyat hozzá!
Max
6 megjegyzés:
Szerintem ezt én ma kipróbálom! :o))
Nagyon tetszik! Én is mentem a receptet! :)
:)) Nagyon jók lettek! Úgy látszik hasonlóan járt ma az agyunk. Én a laugenbrezel tésztájába csavartam. A tiéd is isteni lehet!
Remekül néznek ki
Köszike! Bevált recept, nem fogtok csalódni!
T-B: igazából szombat estére készült,
de csak most tudtam feltenni.
Húha, ezek tökéletesek!
Megjegyzés küldése