Pizza Farcita, avagy a pizza tekercs, amit nálunk felszelve, pizza golyó néven forgalmaznak. A rúd formában való készítése inkább az amerikai (egyetemi) szendvicsbárokra, pizzériákra és sörözőkre jellemző. Könnyebb enni, és az elviteles ételnek is egyszerűbb a csomagolása miatt.
Általában a hosszúságra meghatározott szendvicset ezer fajta töltelékkel vásárolhatjuk meg. Vékony, ropogós burokban található, nem folyós töltelék, vigyázva arra, hogy ne ázzon el a tészta. Erre is érvényes, hogy a kevesebb az több. Minimális töltelékkel is csodás szendvics készíthető. Én most csak sajttal, paradicsomszósszal és sonkával töltöttem.
Hozzávalók, 4 db, kb. 30 cm-es rúdhoz:
- 32 dkg liszt
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 16 dkg víz
- 3 ek olívaolaj
- 1 dkg friss élesztő vagy 2 mk szárított
Tölteléknek:
- 10-15 dkg sonka
- 2-3 ek paradicsom püré (pizza krém)
- 20-25 dkg félkemény, reszelt sajt
- só, bors, bazsalikom és olívaolaj
Lágy, rugalmas tésztát dagasztunk, a tésztát vékonyan megkenjük olajjal és lefedve kelesztjük 35-40 percet. Kevés liszttel megszórt nyújtólapon vegyük négy részre, majd egyesével nyújtsuk jó vékonyra a tésztát. A tészta csík közepére tegyünk reszelt sajtot, paradicsom krémet, pici sót és borsot, bazsalikomot és a tetejére szintén sajtot. A két végét kicsit vissza hajtva, a két oldalát pedig egymásra hajtva, így alkotva egy tekercset. Fordítsuk meg úgy, hogy a hajtások legyenek alul, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét böködjük meg villával, és kenjük meg vékonyan olajjal.
Előmelegített sütőben, 200-220 C-on, süssük szép pirosra.
Jó étvágyat hozzá!
Max
10 megjegyzés:
Hát ez valami istenien néz ki! De jól jönne most belőle 1-2 darab! :)
Ki fogom próbálni, úgyhogy a receptet elvittem, köszi! :))
Ezt ki kell próbálnom, isteni
Ezt ettem ebédre, meg kell mondjam, másnaposan is jó volt.
Szia Te Drága!
Köszi azokat az isteni recepteket amit ma adtál! Tuti ki fogok próbálni jópárat, és idő hiányában jópárat anyuval is megcsináltatok!
Ezep csók a cuccért!
Csilla
Kedves Max!
Köszönöm szépen a receptet! Pompás!
Nálam már el is készült egy gombás-kukoricás és egy sonkás változat.
http://www.recept-oldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/pizza-szendvics
Nagyon sokszor fogom még megsütni.
Viki
Köszönöm. Ezt ki fogom próbálni.
Ma megsütöttem, és valami isteni lett! Biztos, hogy gyakran sort fogok rá keríteni.
Köszi a receptet! :)
Szeimrámisz! Örülök! Nálunk azóta listás!
Lenne egy kérdésem , a múltkor elfelejtettem. Van valami oka annak, hogy e liszt mennyiségéhez képest aránylag sok a só és a cukor?
Legalábbis én általában ettől kevesebbet szoktam bele rakni.
Igazad van, nem vettem észre, 1-1 teáskanálnyi elég (javítottam), köszike!
Megjegyzés küldése