2011. március 28., hétfő

Vágott nyúlhús krém (rilette)

Vágott nyúlhús krém, almás répasalátával és házi kenyérrel:

Vendégvárós húskrém. Szálasra vágott húsból készül, óvatosan fűszerezve, megőrizve a nyúlhús értékeit.


Hozzávalók:

Vágott nyúlkrém: 

-          1 csontos nyúlgerinc
-           1 egész nyúl comb
-          2 db főtt tojás
-          2 dl tejszín
-          1 ek dijoni mustár
-          1 ek angol mustár
-          2 ek dióolaj
-          2 tk provanszi fűszerkeverék
-          Citromos só, bors

Almás répa saláta:

-          1 közepes, kemény alma
-          3-4 sárgarépa
-          1 narancs
-          1 tojássárgája
-          2-3 ek joghurt
-          Mustár, só, bors, olaj




A nyúlhúst mossuk meg, majd egy párolóbetétes edényben pároljuk puhára. A húst előtte ne ízesítsük, majd csak a krém készítése közben. (érdemes megkóstolni a párolás végén a natúr nyúlhús ízét, nagyon zamatos, önmagában ízes) Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd fejtsük le a húst a csontokról. Egy késes aprító segítségével daráljuk /vágjuk/ össze. Tegyünk ugyanígy a tojással is. Keverjük össze, fűszerezzük, sózzuk, ízesítsük és adjunk hozzá (dió) olajat.
Egy edényben melegítsünk kevéske olajat, adjuk hozzá a tejszínt és a mustárokat. Forraljuk össze majd adjuk hozzá a tojásos vágott húst. Gyenge tűzön, kevergetve főzzük össze. Egy kerámia edénybe tegyük kihűlni, és hagyjuk, hogy az ízek érjenek össze.



A salátához készítsünk egy tojás sárgájából és olajból majonézt, ezt ízesítsük a narancs levével, egy kis mustárral, sóval és borssal. Adjuk hozzá a joghurtot, ezzel könnyítjük. Az almát és a répát hámozzuk meg, és vágjuk/gyaluljuk vékony csíkokra. Azonnal keverjük bele a majonézbe, így az alma nem barnul meg.
A krémet tálalhatjuk magában is, de ezzel a salátával együtt nagyon finom. Jól illik hozzá a frissen sült fehér kenyér vagy egy diós-rozsos félbarna kenyér.

Jó étvágyat hozzá!

Max


További nyulas receptek:
http://gasztrabbit.blogspot.com/

4 megjegyzés:

Latsia írta...

Nagyon jól hangzik és gusztusos.
Én nem tudom azonban megenni a nyuszkót, tudnál ajánlani, hogy helyette milyen húsból készítsem, hogy ha nem is pont azt az ízhatást, de hasonlót érjek el? Mivel sosem ettem nyuszit nem tudom mire hasonlít az íze.

Max írta...

Latsia! Igazából nem tudom mihez hasonlítani az ízét. Érdemes lenne kipróbálnod. Próbáld ki csirkéből (azt inkább levesnek főzném meg előtte, és utána csontozni, és megcsinálni).

Szemirámisz írta...

Max, fogadj el tőlem egy jó szót! :)
A sok finomságért, főleg a No.1.-es fonott kalács receptedért. Azért én is mindenkitől sok jó szót kapok! :))

http://eszterszappan.blogspot.com/

Max írta...

Nagyon szépen köszönöm!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin